Loputa aprikoosid ja rosinad keeva veega, soovi korral leota 30 minutit uues keedetud vees. Kurna hoolega ja lase köögipaberil või -rätikul taheneda.
Kuumuta rõõsk koor keemiseni, sulata selles hakitud šokolaad ja või. Tõsta pott tulelt. Lisa kohe kohupiim ja suhkur ning sega ühtlaseks. Sega juurde (leotatud) rosinad ja aprikoosid. Sega hoolega läbi.
Vooderda suur sõel või pashavorm niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimamass sõelale/vormi nõrguma. Keera marli otsad pashale, pane kauss alla ning pane külmikusse.
Kaunista nt suhkrustatud kumkvaadiviiludega või aprikoositükkidega ning serveeri.
Minu ema on pasha sisse pannud lihtsalt šokolaaditükke (lisaks kõigele muule heale), see on ka supermaitsev! Siis ei pea sulatamisega vaeva nägemagi...
Šokolaadisõbra kohupiimapasha
Kevadpühade lauale sobiv šokolaadine pasha.
NB! Ei sisalda muna.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest.