Hernepüreesupp sinihallitusjuustuga

Lihtne supp rohelistest külmutatud hernestest ning Valio Aura sinihallitusjuustust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud herneid

1 suur hakitud sibul

8 dl aedvilja- või kanapuljongit

150 g AURA sinihallitusjuustu

2.5 sl nisujahu

0.5 sl majoraani

Serveerimiseks:

krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Valmistamine

Kuumuta puljong keemiseni, lisa herned ja sibul. Keeda tasasel tulel 10 minutit.

Lisa murendatud AURA sinihallitusjuust ning püreesta supp sauseguriga. Hõõru supp läbi sõela tagasi potti.

Sega nisujahu vähese võiga, lisa hernepüreele. Lase paar minutit keeda. Maitsesta majoraaniga.

Juurde paku röstitud saiakuubikuid ehk krutoone.

NB! Kui sinihallitusjuust ei maitse, siis lisa valmis supile 2 dl rõõska koort ja kuumuta supp läbi, aga ära enam keeda.

Retsept on pärit Valio retseptivihikust (16.2.2004, Helppo hernesosekeitto). Juuresoleva foto saatis kasutaja Vike.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 19.06.2008 12:38

väga mõnus oli ja kiirelt sai valmis.

hexy
postitatud 16.02.2010 15:02

Väga maitsev supp, mõnusalt sinihallitusjuustumaitseline.Tundub, et mul nüüd 2 lemmikut hernesuppi.

Dee
postitatud 11.05.2010 07:50

Asendasin umbes 1/3 sinihallitusjuustust koorega, sest arvasin, et äkki jääb liiga intensiivse juustumaitsega ja pere noorim ei söö seda. Kartus oli asjatu, kuna juustumaitse poleks olnud domineeriv ka täiskoguse juustuga ja mu pea 2aastane sõi vaimustusega lausa 2 taldrikutäit. Läbi sõela ei lasknud, meie jaoks oli paras sauseguriga püreestatud variant. Kiire ja hea supp. :)

Kadri
postitatud 23.06.2012 13:38

Kasutasin hallitusjuustu asemel Valio 3-juustu koorekastet. Jahu jätsin ära. Väga hea.