Malta riis

Rootsis populaarne jõuludessert sisaldab keedetud riisi, vahukoort ja apelsinitükke. Soovi korral võib lisada ka muid konservitud puuvilju.

Malta riisidessert säilib paar päeva külmkapis ja sobib kergeks eineks ka lastele.

Muide, saareriik Maltaga pole sel desserdil miskit pistmist, nimi on moonutus taanlaste populaarsest "risalamande" ehk mandliga riisipudru nimest.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 dl jasmiiniriisi või pikateralist riisi

keemiseks vett ja soola

5 dl 35% rõõska koort

3 sl suhkrut

3 tl vanillisuhkrut

3 apelsini

1 purk konservitud aprikoose või virsikuid

Valmistamine

Keeda riis vähese soolaga maitsestatud vees pehmeks. Loputa küps riis sõelal jooksva külma vee all ja lase jahtuda.

Vahusta rõõsk koor suhkru ja vanillisuhkruga. Koori ja tükelda apelsinid, nõruta ja tükelda kompotivirsikud või -aprikoosid.

Sega kõik ained õrnalt omavahel ja pane enne serveerimist paariks tunniks külmkappi maitsestuma.

Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Dee
postitatud 20.04.2009 22:11

Super! Maitsestumise faasini me ei jõudnudki, vot nii hea oli. :D:D

Kaare
postitatud 15.12.2015 14:34

Väga maitsev magustoit! Läheb kindlasti kordamisele.

otto
postitatud 13.04.2018 20:52

kindlasti hea

Tiina
postitatud 24.02.2020 15:19

Sellest sai küll täitsa kaubanduslik kogus. Mõtlesin, et meie neljaliikmeline pere saab sellest kaks korda süüa, aga magustoitu jätkub igal juhul mitmeks päevaks. Tegin pudruriisiga, mida keetsin pooleks vee ja piimaga. Maitselt tuli üsna mahe.