Ahjustrooganov

Lihtne ja rammus ahjuroog sealihast. Kasuta nt seastrooganovi liharibasid.

Kogus
45 minutit (sh 30 minutit ahjus)
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g ribadeks lõigatud värsket sealiha

2-3 sibulat

1 dl majoneesi

2 dl hapukoort

1 dl 10% rõõska koort

2 tl sinepit

1 sl kontsentreeritud tomatipastat või ketšupit

soola ja musta pipart

liha üldmaitseainet

praadimiseks võid või õli

hakitud sibulapealseid serveerimiseks

Valmistamine

Pruunista liharibad õlis, maitsesta soola, pipra ja lihamaitseainega.
Lõika sibulad õhukesteks ratasteks. Määri ahjuvorm õliga, laota liha vormi põhja ja kata sibulatega.
Sega kastmeks kokku majonees, hapukoor, rõõsk koor, sinep ja tomatipasta või ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste lihale ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat.

Retsept on 100 rooga sarja raamatust "Nutika perenaise kokaraamat". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 22.09.2010 18:27

Väääga hea

Itakene
postitatud 01.11.2010 23:05

Kasutasin sealiha asemel veiseliha. Juurde keetsin kartuleid. Meile maitses. :)

Ann
postitatud 18.03.2015 21:19

Väga maitsev oli, kuid liha jäi natuke kõvaks. Ei tea, milles asi oli.

Carol
postitatud 25.04.2015 17:13

Väga maitsev!