100 g mandlilaaste
250 g Odense pehmet nugatit
200-250 g tumedat šokolaadi (soovitavalt 70%)
Rösti mandlilaastud kuumal kuival pannil kergelt kuldseks, lase jahtuda.
Haki šokolaad ja sega kuumakindlas kausis koos tükeldatud nugatiga. Kuumuta väikeses potis veidi vett, siis tõsta kuumakindel kauss poti kohale ja kuumuta šokolaadi-nugatisegu, kuni šokolaad on sulanud ja mass ühtlane.
Võta kauss tulelt, sega juurde röstitud mandlilaastud.
Vooderda kommikarp küpsetuspaberiga, kalla kommimass vormi ja silu pealt ühtlaseks. (Kompvekimass võiks jääda umbes 1-1,5 cm kõrgune).
Hoia jahedas ning enne serveerimist lõika meelepärase suurusega kangideks või ruutudeks.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2012. a. detsembrinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp. "Wiener Nougat" kompvekid on fotol kõige alumised.
Ei tea kas nii annaks teha, et lasta segul veidi jahtuda ja siis kätevahel pallikesed voolida... või jääb inetu? Ei tahaks kandilisi teha.
Tundub maitsev! Kindlasti proovin!
Need on yhed väga maitsvad kommid (meenutavad väga Fazeri Viener Nougati komme), paraja pehmusega ja mönus mandlilaastu kröps hamba all, löikamisel jäävad mandlilaastud kommi kyljele kenasti triipu, annab professionaalse mulje :) Sobivad hästi head käeharjutuseks algajale kommimeistrile, jube lihtne teha.
Kust saab osta nugatit?
Sandra, tavapoodides liigub Odense nugatit, aga kindlasti oleks Gemossis, Suhkrukunstist jt spetspoodides.
Nugati-mandlikommid (Wiener Nougat)
Need lihtsad nugati-šokolaadi-mandlikompvekid on väga populaarsed Rootsis ja Soomes jõulude ajal.