Tursk tilli-mädarõikakastmes

Eriti maitsev jääb see põhjamaine roog kilttursa e. pikšaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

kimp värsket tilli

2 sl riivitud värsket mädarõigast

600 g kalafileed - soovitatavalt

kiltturska e. pikšat

1.5 sl võid

1.5 sl nisujahu

2 dl vett

1 dl crème fraîche

1 kalapuljongikuubik või -puljongikontsentraati (nn fondi)

soola ja valget pipart

sidrunit

Serveerimiseks:

keedetud kartulit ja värsket salatit

Valmistamine

Haki till, riivi mädarõikajuur peenelt.

Sulata või, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lisa vesi ning vispelda juurde murendatud puljongikuubik või -kontsentraat. Kuumuta keemiseni ning keeda kaste veidi kokku.

Sega juurde crème fraîche.

Maitsesta kaste valge pipraga, sega juurde hakitud till ja riivitud mädarõigas.

Aseta kalafileed kastme sisse ning hauta neid 5-7 minutit.

Lisa maitseks veidi riivitud sidrunikoort ja serveeri koos keedetud kartulite ja värske salatiga.

Inspiratsioon: rootlaste popp toidukotiteenus Lina's Matkasse. Fotol on lisandiks rootsi köögiviljasalat.

LISA KOMMENTAAR