200 g tumedat šokolaadi
4 dl 35% rõõska koort
3-4 sl suhkrut
soovi korral rummi või koorelikööri
Sulata šokolaad vesivannil (pane šokolaad puhtasse kaussi, kauss aseta potikese kohale, kus keeb paar cm vett. Lase šokolaadil aeglaselt sulada. Ole hoolikas, et vesi šokolaadi hulka ei satuks!).
Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks. Nirista hulka sulatatud ja veidi jahtunud šokolaad, samal ajal vahukoort vispliga aeglaselt segades. Vala juurde ka alkohol ja sega kreem ühtlaseks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.
Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis.
Tootja: BaileysPanin vahu rullbiskviidi sisse. Natuke aprikoosimoosi ka alla. Hea mõrkjas vaht, ilmselt pigem täiskasvanute magustoit.
Paistab hea!
Ekstra hea see lic sulab suus!!!!!!
tere
Lihtne šokolaadivaht
Tume šokolaadivaht, mis sobib niisama serveerimiseks või siis erinevatesse magustoitudesse.