Puuviljakompvekid 'Mosaiik'

Meie magusatootjal olid kunagi sellised suuremad puuvilja-pähklitäidisega kompvekid, kuld- või hõbepaberisse mässitud, mis mulle väga meeldisid. See on Nami-Nami poolne katse midagi analoogset teha.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmeid kuivatatud viigimarju

150 g pehmeid kuivatatud ploome

100 g kuivatatud jõhvikaid või kuivatatud kirsse

100 g hakitud mandleid või sarapuupähkleid (Meira)

1 sl vedelat mett või vahtrasiirupit

näputäis meresoola

tumedat šokolaadi glasuurimiseks

Valmistamine

Peenesta viigimarjad, ploomid ja kirsid-jõhvikad köögikombainis ühtlaseks (või haki hästi peeneks). Lisa hakitud mandlid-pähklid, sool ja siirup ning sega ühtlaseks. Pane puuviljasegu tunniks ajaks külmkappi tahenema.

Vormi segust sobiva suurusega pallid. Kasta need sulatatud (tempereeritud) šokolaadi sisse, kaunista vastavalt soovile ja lase uuesti külmkapis taheneda (kui kasutasid tempereeritud šokolaadi, siis võid jahedas ruumis serveerimiseni hoida; tavaline sulatatud šokolaad tuleks kindlasti külmkappi panna).

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Triibik
postitatud 19.12.2011 23:45

Kompvek Mosaiik!

Pille @ Nami-Nami
postitatud 28.12.2011 18:19

Oi, aitäh, Triibik! Ma ei suutnud ise meenutada seda nime :)

Karin
postitatud 09.12.2012 16:53

Minu jaoks olid need liiga läilad, aga lastele meeldisid.

Liisi
postitatud 13.12.2012 12:36

Väga meeldisid.