Hiina sibulapannkoogid (cong you bing)

Väikesed sibulapannkoogid on maitsvaimad soojalt. Sellest kogusest saab 6 suurt pannkooki, mis tuleks enne serveerimist sektoriteks lõigata. Võid muidugi ka väikeseid pannkooke teha - sel juhul võta umbes pinksipallisuurune kogus tainast rullimiseks.

Serveeri koos ingveridipiga.

Kogus
36 sektorit
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300 g nisujahu (u 5 dl)

2.5 dl kuuma vett

kimp sibulapealseid või talisibulat

Pintseldamiseks:

3 sl maapähkliõli

1 tl seesamiõli

Praadimiseks:

maapähkliõli

Valmistamine

Sega kausis jahu ja kuum vesi ühtlaseks sitkeks tainaks - esmalt puulusikaga, hiljem sõtku juba käte abil. Vajadusel lisa veel jahu või vett. Kui tainas on ühtlane, siis kata köögirätikuga ja lase 15 minutit puhata.

Jaota tainas kuueks. Rulli iga tainapall õhukeseks kettaks, pintselda pealt õliga (u 2 tl pannkoogi kohta). Puista peale hakitud sibulat. Keera tihedasti rulli. Nüüd keera saadud rull kitsamast otsast alustades uuesti rulli - nagu tigu :)

Suru saadud “tigu” veidi lapikumaks ja rulli tainarulli abil õhemaks ja umbes praepanni suuruseks.

Tee nii ülejäänud taina ja õli ja sibulatega.

Kuumuta pann keskmisel kuumusel, lisa 1 sl õli ja prae pannkoogid mõlemalt poolt kuldseks. (2-3 minutit + 2-3 minutit).

Enne serveerimist lõika sektoriteks, serveeri selle dipikastmega

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 14.01.2012 18:19

Väga maitsvad tulid!

Kasi
postitatud 01.02.2016 12:48

Väga hea ja kerge vaheldus nädalavahetuse hommikupannkookideks! Kasutasin maapähkliõli asemel mandliõli :)