750 g maapirni
250 g varajasi kartuleid
1 sidrun
soola ja musta pipart
Pese maapirnid hästi hoolega - kui koor väga paks ei ole, siis pole neid koorida vaja. Olenevalt mugulate suurusest lõika need pooleks või neljaks - just sellisteks ampsusuurusteks.
Kartulid pese hoolega ja koori (varajased kartulid võid koorimata jätta), lõika samuti tükkideks.
Pane kartulid ja maapirnid aurutisse ja keeda aurus umbes 10 minutit, kuni need on poolpehmed. (Häda korral võid ka keeta lihtsalt). Nõruta hoolega.
Aseta köögiviljad õlitatud ahjuvormi, nirista peale veel õli. Pressi peale sidruni mahl, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni köögiviljad on mõnusalt kuldsed ja krõbedad.
Enne serveerimist puista peale riivitud juustu ja hakitud peterselli.
Nigel Slateri retseptiidee, aga mugandatud kujul. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.
Röstitud maapirnid sidruniga
Mõnusalt sidrunised maapirnid, millele enne serveerimist lisatakse peterselli ja Parmesani juustu.