200 g täisterakaerahelbeid
50 g hakitud kreeka pähkleid
50 g demerara suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1.5 tl kaneeli
0.25 tl soola
5 dl piima
1 suur muna
2 tl vanillisuhkrut või vanilliekstrakti
2 suurt küpset banaani
200-300 g marju - nt
2 sl võid
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega kausis kaerahelbed, pähklid, suhkur, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Sega teises kausis muna, vanilliekstrakt ja piim omavahel. Koori banaan, lõika 1 cm viiludeks ning laota need enam-vähem ühtlase kihina võitatud ahjuvormi põhja. Puista peale 2/3 marjadest, siis ühtlase kihina kaerahelbesegu.
Nirista peale piimasegu, siis suru lusikaga kaerahelbed kergelt allapoole, et need piimaga paremini kokku puutuksid. Puista peale ülejäänud marjad ning seejärel võitükikesed.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 35-45 minutit, kuni vorm on pealt kuldne.
Võta ahjust välja, lase mõni minut jahtuda. Nirista peale vahtrasiirupit ja serveeri.
Ei tea, kas veega tuleb sama hea ka.
Tundus väga huvitav ja proovisin järgi. Väga maitsev sai, mõnusalt kaneeline ja marja maitsega. Soovitan ja teen kindalasti veel!
Väga maitsev. Vorm sai parasjagu ylejäänud hommikusöögi ettevalmistamise jooksul valmis. Banaane kodus ei olnud, panin selle asemel pirniviilud pöhja, mis jäid parasjagu mahedad ja andsid vormile marjadele lisaks mahlasust ja värskust.
Kuna banaani polnud, siis asendasin selle nektariiniga ja läks nagu soe sai :)
Mugav teha ja väga maitsev! Sobisid ka kiirkaerahelbed, sai lihtsalt kiiremini valmis :)
Küpsetatud kaerahelbepuder marjadega
Justnimelt küpsetatud kaerahelbepuder - vähemalt maitse poolest on see roog midagi kaerahelbepudru ja saiavormi vahepealset. Retsept baked oatmeal on mugandatud USA blogija Heidi Swansoni uuest kokaraamatust Super Natural Every Day.
Sobib hästi nädalavahetusel suurema seltskonna hommikusöögiks.