Tilli-sinepikaste

Rootslased serveerivad just sellist kastet (gravlaxsås e. hovmästarsås e. senapssås) õrnsoolalõhe (gravlax) juurde, ent see on väga maitsev ka külmsuitsulõhega. Kohustuslik element ühel korralikul smörgåsbord-laual :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl magusapoolset rootsi sinepit

1 sl Dijoni sinepit

1 sl suhkrut

0.5 tl soola

musta pipart

1-1.5 sl valget veiniäädikat

2 dl õli

1 dl värsket hakitud tilli

Serveerimiseks:

külmsuitsulõhet või graavilõhet

Valmistamine

Sega sinepid, suhkur, sool, pipar ja veiniäädikas omavahel. Sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa õli peene nirena ja vähehaaval segades.

Viimasena sega juurde hakitud till. Serveeri gravlax'i või külmsuitsulõhe juurde!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Triinutraanu
postitatud 17.07.2015 08:23

Suurepärane kaste ka nt siiakala juurde... minu Rootsi tuttavad söövad seda igaaasta nii jõulude kui jaani ajal... maitseb taevalikult hea!!!

Kaare
postitatud 28.03.2017 16:20

Tõesti mõnus!