24 konservitud viinamäetigu (koos karbiga!)
250 g toasooja võid
25 g hakitud hästi värsket küüslauku
40 g hakitud värsket peterselli
15 g riivsaia
1 sl ' Pernod'i (aniisiviin)
1 tl soola
Või jaoks sega või, hakitud küüslauk ja petersell, riivsai, Pernod, sool, pipar ja umbes 4-5 tilka Tabascot ühtlaseks. Pane kaussi ja jahedasse.
Kuumuta ahi 220 C. Pane esmalt iga teokarbi sisse veidi võid, siis suru sinna tigu (terav ots jäta väljapoole). Tõsta peale tubli pöidlaotsatäis võid, silu ühtlaseks.
Pane teod ahjupannile (eriti hea on kasutada tigude küpsetamise pann), nii et avaused oleksid ülal ja horisontaalselt.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni või on sulanud ja mulksub. Serveeri koos pika baguet-leivaga.
NB! Simon Hopkinson soovitab teod alati esmalt läbi kuumutada - veidike hakitud sibulad ja porgandit, sorts valget veini, sidrunimahl, sool, pipar, loorberileht ja tüümian. Kuumuta tasakesi umbes 20 minutit, siis jahuta.
Retsept on Briti ajalehe The Independent nädalalõpulisast (14.11.1998)
Escargots à la Bourguignonne
ehk teod Burgundia moodi :) Briti autori Simon Hopkinsoni retsept. Retsepti tegemiseks läheb vaja konservitud tigusid (ja teokarpe!)