Küüslauguräimed, Prantsuse moodi

Vaese mehe Escargots à la Bourguignonne :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g räimefileesid

soola ja valget pipart

75-100 g pehmet võid

2-3 küüslauguküünt

1 dl hakitud värsket peterselli

veidi kuivatatud estragoni

2 sl sidrunimahla

riivleiba või -saia

Valmistamine

Lõika räimefileedelt kääridega seljauimed maha. Maitsesta fileed soola-pipraga. Keera fileed rulli, nii et nahapool jääb sissepoole, siis aseta üksteise kõrvale kas väikestesse ahjuvormidesse või ühte suuremasse ahjuvormi. Puista peale riivsai või -leib.

Sega pehme või hulka hakitud küüslauk ja petersell, kuivatatud estragon ja sidrunimahl. Jaota maitsevõi väikeste törtsukestena kalarullidele. 

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • LCHF versiooni jaoks puista peale veidi hakitud mandleid või riivitud kõva juustu. 

Mugandatud Ruoka.fi lehelt (Valkosipulisilakat ranskalaisittain), pildid tegid Juta Kübarsepp ja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 14.05.2016 12:05

On väga maitsev ! Kindlasti teen veel ja veel :)