Rabarbri-toorjuustukook

Küpsetatud kevadine toorjuustukook mõnusal liivatainapõhjal.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g toasooja võid

85 g suhkrut (1 dl)

1 suur muna

180 g nisujahu (3 dl)

0.5 tl jahvatatud kardemoni

näputäis soola

Täidis:

400 g toasooja maitsestamata toorjuustu

200 g hapukoort või kreemjat kohupiima (nn torukohupiima)

100 g suhkrut

3 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti

Peale:

300 g rabarbrit

Valmistamine

Valmista tainas. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained.

Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja umbes 3 cm kõrguselt ka külgedele. Pane tainaga vooderdatud koogivorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis koogipõhjale.

Puhasta rabarbrivarred (noori rabarbreid pole koorida vaja) ja lõika juppideks. Laota korrapäraselt - või siis vaba käega - koogile.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.

Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda, soovitavalt järgmise päevani.

LISA KOMMENTAAR

Marge E.
postitatud 18.05.2011 21:42

Tasub proovida, väga maitsev jäi ;)

Sindy
postitatud 20.05.2011 11:14

suured tänud retsepti eest! tegin ja väga maitsev tuli, üliilus näeb välja teil pildi peal, mul seekord nii kaunis ei tulnud, aga on mille poole püüelda vähemalt! :D

Kiisumiisu
postitatud 25.05.2011 11:18

Oi kui ilus pilt Sul selle retsepti juures on,seetõttu tekkis kohe isu kook ära proovida - imemaitsev sai, olen suur kardemoni sõber,väga põnev oli rabarbri ja kardemoni kooslus

Hexy
postitatud 06.05.2014 11:00

Täitsa hea kook!

Tshikin
postitatud 03.11.2015 19:19

Kõige parem rabarberikook!

Pirje Kurvits
postitatud 14.06.2016 09:30

Väga maitsev sai. Ainult rabarber ei jäänud eriti ilus.