100 g toasooja võid
85 g suhkrut (1 dl)
1 suur muna
180 g nisujahu (3 dl)
0.5 tl jahvatatud kardemoni
näputäis soola
Täidis:400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
200 g hapukoort või kreemjat kohupiima (nn torukohupiima)
100 g suhkrut
3 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
Peale:300 g rabarbrit
Valmista tainas. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained.
Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja umbes 3 cm kõrguselt ka külgedele. Pane tainaga vooderdatud koogivorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis koogipõhjale.
Puhasta rabarbrivarred (noori rabarbreid pole koorida vaja) ja lõika juppideks. Laota korrapäraselt - või siis vaba käega - koogile.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Võta kook ahjust välja ja lase täielikult jahtuda, soovitavalt järgmise päevani.
Tasub proovida, väga maitsev jäi ;)
suured tänud retsepti eest! tegin ja väga maitsev tuli, üliilus näeb välja teil pildi peal, mul seekord nii kaunis ei tulnud, aga on mille poole püüelda vähemalt! :D
Oi kui ilus pilt Sul selle retsepti juures on,seetõttu tekkis kohe isu kook ära proovida - imemaitsev sai, olen suur kardemoni sõber,väga põnev oli rabarbri ja kardemoni kooslus
Täitsa hea kook!
Kõige parem rabarberikook!
Väga maitsev sai. Ainult rabarber ei jäänud eriti ilus.
Rabarbri-toorjuustukook
Küpsetatud kevadine toorjuustukook mõnusal liivatainapõhjal.