400-500 g kodust või veisehakkliha
1 sl õli
1 hakitud sibul
soola ja musta pipart
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl nisujahu
5 dl vett
3-4 sl Saare Smetana 30% hapukoort
Serveerimiseks:Kuumuta pannil õli, lisa hakkliha ja sibul ning prae, kuni hakkliha on kergelt pruunistunud. Maitsesta soola-pipraga.
Lisa hakklihasegule tomatipüree ja jahu, sega hoolega läbi. Kalla pannile vesi ning sega, kuni kaste pakseneb. Kata pann kaanega ning hauta tasasel tulel 10 minutit.
Lõika kurk väikesteks kuubikuteks. Sega koos hapukoorega kastme hulka.
Serveeri riisi või kartulitega.
Idee soomlaste Pirkka-lehelt. Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Pille Petersoo.
Maitses hästi ja rändab kindlasti mu retseptikogusse.
Teen seda tihti-üks lemmikutest!
Mina võtsin täna selle menüüsse. Aitäh, et ideede nappusel appi tulete.
Teen seda kümmekond aastat ja kõrvale pakun ilmtingimata kergelt marineeritud köömnetega peedisalatit kas riisi või keedukartulitega.
Maitsev kaste!
Nii tore lugeda, et meeldis, Hexy!
See on tõesti väga hea! Korduvalt teinud ja sööjad kiidavad.
Ülihea!
Väga hea klassika!
Tõeliselt hea toit, teen seda suht tihti :)
Sageli saab tehtud, nii hea :)
Hakklihastrooganov
See maitsev hakklihakaste on saanud inspiratsiooni nii klassikalisest böfstrooganovist kui ka heledast hapukurgiga Kurzeme strooganovist.
Serveeri keedetud riisi või kartulitega.