100 g sulatatud võid
125 g tuhksuhkrut
30 g nisujahu (0.5 dl)
80 g jahvatatud mandleid
3 keskmise suurusega muna valget
1 tl kvaliteetset vanilliekstrakti
50 g vaarikaid
purustatud kakaoube (cacao nibs) soovi korral
Kuumuta ahi 200 C kraadini. Määri kaheksa friandi- või muffinivormi võiga.
Sõelu tuhksuhkur ja jahu kaussi. Lisa jahvatatud mandlid ja sega ühtlaseks.
Vahusta munavalged pehmeks ja õhuliseks vahuks.
Tee kuivainesegu keskele süvend, kalla sinna munavalgevaht, vanilliekstrakt ning jahtunud sulavõi. Sega õrnalt ühtlaseks tainaks.
Jaota tainas ettevalmistatud vormidesse. Puista igale keeksile veidi vaarikaid ning kakaotükikesi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni keeksikesed katsudes valmis tunduvad ja pealt kuldpruunid on.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lase metallrestil jahtuda. Serveerimiseks sõelu peale tuhksuhkrut.
Maitses väga hästi, soovitan proovida. Valmistamise juhend on veidi hüpliku järjekorraga minu jaoks, kuid maitse on neil suurepärane.
Maitsev. Vaarikaid panin rohkem (kasutasin värskeid), ei jäänud vesine. Kuna muffinivormi polnud käepärast, tegin madalas koogivormis. Järgmine kord katsetaksin vähema suhkruga.
Vaarika-vanillifriandid kakaotükikestega
Friand'ideks kutsutakse väikeseid ovaalseid munavalge-mandlikeeksikesi, mis on populaarsed Uus-Meremaal ja Austraalias.