Koori kartulid, lõika sektoriteks. Keeda 1 tl soolaga maitsestatud vees küpseks. Nõruta.
Soojenda piim, kalla osa sellest kartulitele. Tambi kartulid pudrunuiaga või klopi elektrimikseriga ühtlaseks. Pudrustamise ajal lisa ülejäänud piim.
Sega juurde kartulitärklis, sool (1,5 tl), suhkur, muskaatpähkel ja või. Kalla võitatud ahjuvormi. Lase toatemperatuurini jahtuda, siis pane ööseks külmkappi.
Küpseta 150-kraadises ahjus, kuni kartuliroog veidi mullitama hakkab. Siis alanda kuumust ja küpseta 100-kraadises ahjus veel 1 tund ja 30 minutit.
NB! Soovi korral sega vormiroa sisse ka 150 g kitsepiimast toorjuustu.
Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006)
Kartulivorm Soome moodi
Või veelgi täpsemalt, soomlaste jõuluaegne kartulivorm perunalaatikko