Suitsusoolasiig

Suitsusoolaga maitsestatud siiakala.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg siiafileed

0.5-1 dl suitsutatud meresoolahelbeid

3-4 sl kadakamarja soovi korral

2 dl hakitud tilli

2 laimi

Valmistamine

Laota siiafileed tööpinnale, puista peale suitsutatud soolahelbed. Haki kadakamarjad, puista ühtlaselt kalafileedele. Keera siiafileed kenasti toidukilesse ja hoia järgmise päevani sügavkülmas, nahk allpool. Järgmisel päeval kaabi soolahelvestest ja kadakamarjadest puhtaks.

Haki till, pese laim hoolega ja riivi koor peenelt. Lõika siiafileed õhukesteks viiludeks, puista peale tilli-laimikooresegu.

Retsept on raamatust "Kotilieden jouluaika: Pikkujoulusta loppiaisen" (2006), pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR