Valmista esmalt sushi-riis e. sumeshi. Lase toatemperatuurini jahtuda.
Pese kurk, lõika õhukesteks viiludeks. Lõika unagi õhukesteks ribadeks.
Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).
Aseta nori-leht enda ette, läikiv pool all, kata 2/3 ulatuses õhukese riisikihiga. Aseta endapoolsesse laiemasse serva kurgi- ja unagi-viilud. Keera sushimati abil tihedasti rulli.
Lõika terava noaga sobiva suurusega tükkideks. Serveeri sojakastme, vasaabi ja sushiingveriga.
Unagi sushirull
Selles sushis kasutatakse unagi-kastmega maitsestatud kuumtöödeldud angerjat. Sobib ka neile, kes "toore kala" tõttu sushit väga ei armasta.