Unagi sushirull

Selles sushis kasutatakse unagi-kastmega maitsestatud kuumtöödeldud angerjat. Sobib ka neile, kes "toore kala" tõttu sushit väga ei armasta.

Kogus
6 rulli ehk u 48 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

7.5 dl keedetud ja maitsestatud sushiriisi

6 nori-lehte

1 väike kurk

unagi angerjat

Serveerimiseks:

wasabi

sojakastet

sushi-ingverit

Valmistamine

Valmista esmalt sushi-riis e. sumeshi. Lase toatemperatuurini jahtuda.

Pese kurk, lõika õhukesteks viiludeks. Lõika unagi õhukesteks ribadeks.

Enne rullima asumist kata makisu (rullimismatt) toidukilega. Aseta lauale kauss veega, kuhu käsi kasta (muidu jääb riis käte külge kinni).

Aseta nori-leht enda ette, läikiv pool all, kata 2/3 ulatuses õhukese riisikihiga. Aseta endapoolsesse laiemasse serva kurgi- ja unagi-viilud. Keera sushimati abil tihedasti rulli.

Lõika terava noaga sobiva suurusega tükkideks. Serveeri sojakastme, vasaabi ja sushiingveriga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit toidublogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR