ウナギのたれ ehk Unagi no Tare ehk unagi-kaste on magus-soolane kaste, mida serveeritakse Jaapanis grillitud angerja kõrvale.
120 ml mirinit ehk magusat riisiveini
3 sl e. 45 ml riisiviina e. saket
5 sl e. 75 ml suhkrut
120 ml sojakastet
Pane mirin, sake ja suhkur väikesesse potti. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt vispeldades, kuni suhkur sulab.
Lisa sojakaste ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda 10 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.
Tõsta pott tulelt ka lase jahtuda. Kaste pakseneb jahtudes veelgi.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tegin seda kausipokedega serveerimiseks, väga lihtne oli teha ja maitses hästi.
Unagi kaste
ウナギのたれ ehk Unagi no Tare ehk unagi-kaste on magus-soolane kaste, mida serveeritakse Jaapanis grillitud angerja kõrvale.