Unagi kaste

ウナギのたれ ehk Unagi no Tare ehk unagi-kaste on magus-soolane kaste, mida serveeritakse Jaapanis grillitud angerja kõrvale.

Kogus
u 200 ml
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

120 ml mirinit ehk magusat riisiveini

3 sl e. 45 ml riisiviina e. saket

5 sl e. 75 ml suhkrut

120 ml sojakastet

Valmistamine

Pane mirin, sake ja suhkur väikesesse potti. Kuumuta keskmisel tulel pidevalt vispeldades, kuni suhkur sulab.

Lisa sojakaste ja kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ja lase tasakesi podiseda 10 minutit, kuni kaste veidi pakseneb.

Tõsta pott tulelt ka lase jahtuda. Kaste pakseneb jahtudes veelgi.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega Tamari sojakastet.
  • Kinnises pudelis säilib kaste külmkapis 2-3 kuud.

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 22.03.2023 11:14

Tegin seda kausipokedega serveerimiseks, väga lihtne oli teha ja maitses hästi.