2 suurt nahata kanafileed
3 viilu läbikasvanud peekonit
peotäis basiilikut
400 g pakk pärmi- lehttainast
rullimiseks veidi nisujahu
1 munakollane pirukate pintseldamiseks
25 g seesamiseemneid
soola ja musta pipart
Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks. Pane koos küüslauguga köögikombaini ning peenesta, kuni saad kanahakkliha. Lisa tükeldatud peekon, hakitud päikesekuivatatud tomatid ja hakitud basiilikulehed. Töötle veel 5 sekundit, et ained seguneksid. Maitsesta hoolega.
Rulli lehttainas kergelt jahusel laual õhukeseks, lõika pikuti pooleks.
Määri pool kanahakkmassist ühele tainaribale, siis keera tainas pikemast küljest rulli. Lõika terava noaga 2,5 cm juppideks.
Korda teise tainatüki ja ülejäänud täidisega.
(Siinkohal võib küpsetamata pirukad kuuks ajaks sügavkülma panna.)
Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Pintselda pealt munaga, puista peale seesamiseemned.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (August 2009, Summer sausage rolls). Fotol olevad pirukad valmistas sõbranna RUTT.
Maitsekad ja mõnusad ampsud. Sõid isuga väiksemad ja suuremad.
Väga nami namid mehised ampsupirukad õlle kõrvale :) Maitsesid kõigile, nii vanadele kui noortele. Teen kindlasti kunagi veel!
Väga mõnusad ampsud! Kindlasti lähevad kordamisele.
Maitsvad! Teen kindlasti veel. Mul oli 500 g tainast ja täidist jäi üle. Aga ma ei julgenud väga paksult panna ka, kartsin, et ei küpse ära :)
Mul oli kanapuljongi keetmisest kintsuliha, mille hakkisin. Oli 2 päikesekuivatatud tomativiilu. Oli u 15 minitomatit, mille röstisin kiirelt ahjus õli ja soolaga. Hakkisin kõik kokku + kuivatatud oreganot ning rullisin samamoodi. Kõrvale kanapuljong - hea!
Väikesed kanarullid
Väikesed lehttainapirukad väga maitsva kana-peekoni-päikesekuivatatud tomati täidisega.