Väikesed kanarullid

Väikesed lehttainapirukad väga maitsva kana-peekoni-päikesekuivatatud tomati täidisega.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt nahata kanafileed

1 küüslauguküüs

3 viilu läbikasvanud peekonit

4 päikesekuivatatud tomatit

peotäis basiilikut

400 g pakk pärmi- lehttainast

rullimiseks veidi nisujahu

1 munakollane pirukate pintseldamiseks

25 g seesamiseemneid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kanafilee väiksemateks tükkideks. Pane koos küüslauguga köögikombaini ning peenesta, kuni saad kanahakkliha. Lisa tükeldatud peekon, hakitud päikesekuivatatud tomatid ja hakitud basiilikulehed. Töötle veel 5 sekundit, et ained seguneksid. Maitsesta hoolega.

Rulli lehttainas kergelt jahusel laual õhukeseks, lõika pikuti pooleks.

Määri pool kanahakkmassist ühele tainaribale, siis keera tainas pikemast küljest rulli. Lõika terava noaga 2,5 cm juppideks. 

Korda teise tainatüki ja ülejäänud täidisega.

(Siinkohal võib küpsetamata pirukad kuuks ajaks sügavkülma panna.)

Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Pintselda pealt munaga, puista peale seesamiseemned. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (August 2009, Summer sausage rolls). Fotol olevad pirukad valmistas sõbranna RUTT.

LISA KOMMENTAAR

Proovitud
postitatud 08.02.2012 22:23

Maitsekad ja mõnusad ampsud. Sõid isuga väiksemad ja suuremad.

Timo
postitatud 20.10.2013 17:27

Väga nami namid mehised ampsupirukad õlle kõrvale :) Maitsesid kõigile, nii vanadele kui noortele. Teen kindlasti kunagi veel!

Triin28
postitatud 06.03.2014 11:53

Väga mõnusad ampsud! Kindlasti lähevad kordamisele.

Kaare
postitatud 15.06.2016 10:47

Maitsvad! Teen kindlasti veel. Mul oli 500 g tainast ja täidist jäi üle. Aga ma ei julgenud väga paksult panna ka, kartsin, et ei küpse ära :)

Sinikka
postitatud 15.11.2016 19:37

Mul oli kanapuljongi keetmisest kintsuliha, mille hakkisin. Oli 2 päikesekuivatatud tomativiilu. Oli u 15 minitomatit, mille röstisin kiirelt ahjus õli ja soolaga. Hakkisin kõik kokku + kuivatatud oreganot ning rullisin samamoodi. Kõrvale kanapuljong - hea!