Räimeäkis ehk räimeäkine valmib imekiiresti.
1 kg hästi värsket räime
1 mugulsibul
1-2 tl soola
0,5 tl suhkrut
näputäis musta pipart
Kasuta võimalikult värsket kala - parim jääb äsja merest püütud räimega!
Puhasta ja fileeri kala, lõika sõrmeotsasuurusteks tükkideks. Haki sibul hästi peeneks, sega valmis segu soolast, suhkrust ja piprast.
Pane tükeldatud kala koos sibula ja maitseainetega suuremasse kaussi. Pane kaas või taldrik peale ja raputa kala umbes 5 minutit. Ongi äkine valmis!
Serveeri näiteks keedetud kartulite, musta leiva ja võiga.
Heidi Vihma retseptiidee, pildi tegi ILSE.
Räimeäkine
Räimeäkis ehk räimeäkine valmib imekiiresti.