Torbikseene-lõhepirukas

Soolane pirukas värskete mustade torbikseente ning külmsuitsulõhega.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

50 g riivitud juustu

0.5 dl kartulitärklist

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

0.5 dl külma vett

Täidis:

7 dl värskeid musti torbikseeni

1 sl rapsiõli

0.5 porrut

150 g külmsuitsulõhet

0.5 punast paprikat

100 g riivitud juustu

3 muna

2 dl 10% rõõska koort

musta pipart

1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Hõõru või pehmeks, sega juurde riivitud juust ja sõelu juurde jahu, küpsetuspulber ja tärklis. Sega juurde vesi ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Puhasta seened, pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Lisa õli ja viilutatud porru. Kuumuta paar minutit, siis lase jahtuda.
Lõika külmsuitsulõhe ja paprika viiludeks või kuubikuteks.
Sega omavahel jahtunud seene-porrusegu, suitsulõhetükid, paprikatükid ja riivitud juust.
Löö munad kaussi katki, sega juurde rõõsk koor ja maitseained.
Laota täidiseained eelküpsetatud pirukapõhjale, kalla peale muna-kooresegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni täidis on hüübinud.

  • Pirukat võib teha ka kuivatatud torbikseentest - siis leota neid esmalt kuumas vees. Arvesta, et 7 dl seeni on umbes 150 g, kuivatatud torbikseeni võiks olla 15-20 g. 

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Mustatorvisieni-lohipiiras), pildi tegi Pille.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 18.09.2010 16:32

Väga kena ja maitsev pirukas:)

Pille
postitatud 31.07.2016 21:47

Zoozi saatis sellise pildi:

Pille
postitatud 31.07.2016 21:48

Novembris 2010 on kasutaja Bamby saatnud sellise foto:

Katrin Põlts
postitatud 07.08.2020 10:06

Väga hea pirukas, korduvalt teinud!