100 g võid
50 g riivitud juustu
0.5 dl kartulitärklist
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0.5 dl külma vett
Täidis:7 dl värskeid musti torbikseeni
1 sl rapsiõli
0.5 porrut
150 g külmsuitsulõhet
0.5 punast paprikat
100 g riivitud juustu
3 muna
2 dl 10% rõõska koort
1 tl kuivatatud tüümiani e. aed-liivateed
Hõõru või pehmeks, sega juurde riivitud juust ja sõelu juurde jahu, küpsetuspulber ja tärklis. Sega juurde vesi ning sega tainas kiiresti ühtlaseks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja servadele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Puhasta seened, pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Lisa õli ja viilutatud porru. Kuumuta paar minutit, siis lase jahtuda.
Lõika külmsuitsulõhe ja paprika viiludeks või kuubikuteks.
Sega omavahel jahtunud seene-porrusegu, suitsulõhetükid, paprikatükid ja riivitud juust.
Löö munad kaussi katki, sega juurde rõõsk koor ja maitseained.
Laota täidiseained eelküpsetatud pirukapõhjale, kalla peale muna-kooresegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni täidis on hüübinud.
Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Mustatorvisieni-lohipiiras), pildi tegi Pille.
Torbikseene-lõhepirukas
Soolane pirukas värskete mustade torbikseente ning külmsuitsulõhega.