2.5 dl täisterakaerahelbeid
5 dl piima
2 dl vett
Serveerimiseks:veel veidi piima
Mesised õunad:2 punast õuna
2 sl mett
Valmista mesised õunad. Kuumuta suur mittenakkuv pann kõrgel tulel. Lisa õunaviilud ja prae neid minut aega mõlemalt poolt. Lisa mesi ja prae veel 1-2 minutit, kuni õunad on kuldsed ja karamellistunud.
Pudru jaoks pane kaerahelbed, piim, vesi ja vanillikaun ja -seemned potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni puder on paksenenud.
Jaota puder pudrukaussidesse, vala peale veel veidi piima ja vahtrasiirupit ning tõsta peale karamellistatud mesised õunad.
Donna Hay retsept (Vanilla porridge with honeyed apples). Pildi tegi Kaare.
Kas vedelikukogus ei ole mitte liiga suur? Puder tuleb iseenesest väga maitsev, aga päris pikalt peab keetma.
Maitsev puder!
Poovisin teha sama, aga riisipudruga (kaerahelbed olid otsa saanud). Super hea idee!!! Nii maitsev oli :)
Mina ka serveerin nii, piim peale :)
Nii kena!
Selles retseptikirjelduses ma alustaks pigem pudrukeetmisega. Kui putru on vaja hautada 8 minutit, siis selle aja sees jõuab õunad valmis ja jääb aega ülegi. Kahtlustan, et kui mesised karamellised õunad pikalt jahtuma jätta, siis neid enam panni küljest lahti ei saa.
Vanilli-kaerahelbepuder mesiste õuntega
Veidi luksuslikum ja südantsoojendavam hommikusöök.