Vanilli-kaerahelbepuder mesiste õuntega

Veidi luksuslikum ja südantsoojendavam hommikusöök.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl täisterakaerahelbeid

5 dl piima

2 dl vett

1 vanillikaun

Serveerimiseks:

veel veidi piima

vahtrasiirupit

pruuni suhkrut

Mesised õunad:

2 punast õuna

2 sl mett

Valmistamine

Valmista mesised õunad. Kuumuta suur mittenakkuv pann kõrgel tulel. Lisa õunaviilud ja prae neid minut aega mõlemalt poolt. Lisa mesi ja prae veel 1-2 minutit, kuni õunad on kuldsed ja karamellistunud.

Pudru jaoks pane kaerahelbed, piim, vesi ja vanillikaun ja -seemned potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 8 minutit, kuni puder on paksenenud.

Jaota puder pudrukaussidesse, vala peale veel veidi piima ja vahtrasiirupit ning tõsta peale karamellistatud mesised õunad.

Donna Hay retsept (Vanilla porridge with honeyed apples). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 13.12.2014 12:11

Kas vedelikukogus ei ole mitte liiga suur? Puder tuleb iseenesest väga maitsev, aga päris pikalt peab keetma.

Kaare
postitatud 10.08.2016 10:18

Maitsev puder!

Maria Michelson
postitatud 12.08.2016 22:29

Poovisin teha sama, aga riisipudruga (kaerahelbed olid otsa saanud). Super hea idee!!! Nii maitsev oli :)

Katrin Kravtsov
postitatud 24.05.2017 10:13

Mina ka serveerin nii, piim peale :)

Koidu
postitatud 27.08.2023 12:09

Nii kena!