Hakkliha-suvikõrvitsakotletid

Hea võimalus rikkaliku suvikõrvitsasaagi kasutamiseks.

Vahendid kokkamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kodust hakkliha

300 g suvikõrvitsat

50 g küüslaugu või ürtidega toorjuustu (nt Saare)

1 muna

1 dl riivsaia

1 tl soola

näpuotsaga musta pipart

praadimiseks õli

Kaste:

2 dl Saare 20% hapukoort

1 marineeritud kurk

1 sl hakitud tilli või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Riivi suvikõrvits jämedalt. Sega kõik ained omavahel. Vormi hakkmassist 10-12 suurt kotletti ning prae need pannil mõlemalt poolt kuldseks.

(Soovi korral pruunista kergelt pannil ja seejärel küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit).

Kastme valmistamiseks haki kurk peeneks ning sega kõik ained omavahel.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast YhteishyväRuoka (7/2010). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 01.08.2010 22:49

Väga maitsvad kotletid. Kõlbavad teinekordki teha:)

Tamara
postitatud 04.08.2010 11:15

Olen teinud ja tõesti suurepärased. Lisasin veel ka riivitud värskeid porgandeid. Sobisid sinna hästi.

Anne Almet
postitatud 04.08.2010 21:31

Suurepärased mahlased kotletid! Asendasin küll toorjuustu käepärase fetaga.

Mammu
postitatud 09.08.2010 20:13

Tegin alguses retspeti järgi, kuid hiljem lisasin sibulat ka juurde. Mulle maitses nii rohkem:)

liilia
postitatud 29.08.2010 14:20

väga mõnusad mahlased kotletid! kasutasin maitsestamata toorjuustu ning riivisin juurde ühe sibula ja küüslauguküüne.

Laurentzius
postitatud 27.11.2010 08:15

Mõnusad kodused pihvid, mis on natuke mahedamad ja huvitavama maitsega kui tavalised kotletid.

Maarja
postitatud 24.08.2011 13:06

Tõesti väga maitsvad ! Eriti just kanahakklihaga (lisasin veidi rohkem riivsaia).

Dee
postitatud 23.01.2012 12:44

Mul olid sügavkülmas blanšeeritud suvikõrvitsakuubikuid, muljusin neid kahvliga väiksemaks ja nõrutasin. Farmi Köögi toorjuustu segasin peenestatud küüslauguga. Muidu tegin kõik retsepti järgi, praadisin kergelt ja panin ahju. Väga maitsvad ja mahlased kotletid. Kiidan. :)

Pille
postitatud 18.07.2012 15:11

Tegin täna neid jälle õhtusöögiks, hakklihaks oli vasikahakkliha. Väga mõnusa maitsega jäid, lapsed (1,5 a ja 3,5 a) sõid ka rõõmuga. Kõrvale pakkusin lihtlabast hapukoort.

Karin A @ FB
postitatud 20.07.2012 00:17

Suvikõrvits annab mõnusat mahlasust ja ka massi. Ja need kotletid maitsevad nii lastele kui meestele(kes muidu juurikaid ei söö)

Milvi
postitatud 23.07.2012 12:44

Suurepärased.Lisasin sibulat ja porgandit.Kindlasti teen veel;)

Mari
postitatud 26.08.2012 19:52

Tegin neid täna. Kogused jätsin samaks, kuid kasutasin toorjuustu ja pressisin hulka ühe küüslauguküüne. Kõik jäid väga rahule. Soovitaksin teha pallikesed valmis ning panna külmikusse, näiteks tunniks ajaks, muidu on liiga pudid ja neid on raske veeretada riivsaias. Kotlette võiks tuunida ka ürtidega, näiteks peterselliga. Igal juhul jäin rahule, teen uuesti ning järgmine kord kasutan lisaks mingeid ürte.

Mai
postitatud 18.09.2012 14:39

Väga mõnusad kotletid, teen tulevikus ka kindlasti. Aga et 'rikkaliku suvikõrvitsasaagi kasutamiseks'... see 300 g mis sinna kotlettidesse läks ei vähendanud küll eriliselt seda suurt saaki.

jaanika
postitatud 21.08.2014 21:17

Tehtud, ja muidu meeldisid, aga natuke liiga pudid olid ja kippusid lagunema

Enda Veskimäe
postitatud 09.09.2015 22:25

Teen suvikõrvitsakotlette kalkunihakklihaga vahekorras 1 paras suur suvikõrvits, 1 pakk hakkliha, tatrajahu, paar muna, peotäis petersellilehti jne maitsestamine. Mulle meeldib neid kotlette süüa värske tomatiga.

Akaatsia
postitatud 09.09.2015 22:26

Teen juba aastaid :) Väga head :) Nendega saab suvikõrvitsat "mittesöövad" inimesed edukalt ära petta :)

Ker Sti
postitatud 09.09.2015 22:26

Väga head on,ma mitu korda juba teinud..

Kerli Veri
postitatud 09.08.2016 12:19

Ma just tegin neid eile ;)

Aili
postitatud 09.08.2016 12:26

Väga mõnusad. Mina tegin kastmeks nii, et riivisin värsket kurki ja segasin hapukoorega ja küüslauku pressisin ka sisse, sool, till ja imehea tuli

Urve Väli
postitatud 09.08.2016 12:43

Need on meie pere selle suve lemmikud! Oleme neid teinud palju ning kindlasti teeme veel ja veel!

Evi Vadi
postitatud 09.08.2016 22:33

Tunduvad väga maitsvad.. kuna suvikõrvitsaid ka sel aastal palju siis tuleb igasuguseid retsepte järele proovida.. Võtan homme päevaplaani.. :)

Kaare
postitatud 10.08.2016 10:24

Lapsed kinnitasid ühest suust, et nemad suvikõrvitsat muidu küll ei söö, aga selle kotleti sees on väga hea. Küsisid juurde :)

Tiina
postitatud 10.08.2016 11:07

Tegin tänä, kõik jäid rahule ja kauss tühi :)

Evi Vadi
postitatud 10.08.2016 21:17

Väga maitsvad ja mahlased kotletid said.. kadusid laualt nagu niuhti!.. :D

Karina Maidre
postitatud 10.08.2016 22:04

Väga väga maitsvad ja head. Homme jälle plaanis :)

Karin Marjapuu
postitatud 11.08.2016 07:44

Meie lemmikud:)

Piret Špitsmeister
postitatud 11.08.2016 16:32

Väga ilus pilt!

Kaare
postitatud 17.08.2016 15:34

Aitäh, Piret! ;)

Eda Rajamets
postitatud 11.08.2016 22:11

Eilne kokkamine, väga maitsvad!

Julia Koit
postitatud 24.08.2016 22:32

Juba tehtud! Hoiatus: toorjuust tegi asja liiga rasvaseks vist ja 1 muna oli vähe, sest kotletid ei seisnud koos. Aga läheb kordamisele mõningate mugandustega! Maitse oli hea.

Kaija
postitatud 25.08.2016 08:16

Hea idee! Ise teen muna- ja nisujahuvabalt lapse allergiate pärast, ning asendan muna riivitud kartuli ja hapukoorega.

Ragne Poks
postitatud 25.08.2016 09:10

Kiidan retsepti :)

Liilia Ploom
postitatud 25.08.2016 10:30

Väga hääd, just eile sai tehtud, kuigi jah toorjuustu ei kasuta ja panin sibulat ja veidi mugandasin om maitse järgi, aga just suvikõrvits annab hea mahlasuse :) kindlasti saab veel tehtud :)

Marget Laurimaa
postitatud 15.09.2016 14:01

Väga head!

Sinuminumeie
postitatud 28.09.2016 10:29

Just tegin suvikõrvitsa-hakkliha kotlette. Peitsin lausa pool kilo suvikõrvitsat riivituna kotlettidesse. Mu pere pole eriline juurika sõber ja nad ei saanud arugi, et midagi teisiti oleks. Imemaitsvad!

Jeti
postitatud 25.04.2017 21:32

Üks lemmik kotletiretsepte ja tavaliselt teen kanahakklihaga. Kuna eile varustati mind suurema hulga karulauguga, siis läks see ka veel lisaks, sobis väga kenasti. </br> Boonusena rõõmustab mind, et saan vanemale lapsele, kelle elu moto on "komm on ainuke söök" sisse suvikõrvitsat, ta isegi ei aima, mis teda "tabas" :).

Ketuke
postitatud 18.07.2017 19:23

Kuna hetkel kaalulangetus käsil siis kasutasin broilerifileehakkliha,ilmselt tänu toorjuustule jäid head mahlased. Kastmeks segasin maitsestamata jogurti ja kreeka jogurtit. Tulemus super :)

Leonore
postitatud 14.08.2017 20:37

Väga head kotletid, kasutasin kanahakkliha, muu kõik retsepti järgi.

Kadri
postitatud 17.08.2017 12:52

Otsustasin kasutada kogu kõrvitsa 1135 g ja lisasin 750 g isetehtud sea hakkliha, 360 g toorjuustu terve pea küüslauku ja kõike muud 4 ühikut ja muid vürtse.</br> Tuli vedel, lisasin veel 45 0g looma hakkliha. </br> Täitsa maitsev aga järgmine kord teen umbes 3korda väiksema laari, sest nüüd tuleb vist kogu küla sööma kutsuda.

Hexy
postitatud 24.08.2017 15:13

Väga maitsvad kotletid!!

ÕunaIiris
postitatud 05.09.2017 11:05

Need on küll väga maitsvad. Mu kallis kaasa tegi neid mulle. Ühel või teisel põhjusel tundusid pisut liiga soolased, aga ma ei julge vanduda, et näpuga retsepti veeti. :) Soovitan serveerida kodujuustuga. (Liha ja köögivili on ju sees olemas)

Maasikamaias
postitatud 16.08.2018 08:27

Nii mahlased ja maitsvad, et isegi laps kes suvikõrvitsat ei söö küsis juurde. Kasutasin feta juustu ja veisehakkliha, üllatusin kui mahlased nad jäid.

Triinu E-G
postitatud 05.09.2018 19:49

Eriti maitsvad ja mahlased kalkunihakklihaga!

Kairit
postitatud 04.10.2018 11:16

Need on kindlasti ühed mahlasemad ja maitsvamad kotletid, mida söönud olen. Boonusena saavad lapsed märkamatult lasta suvikõrvitsal oma kõhule pai teha, sest niisama köögiviljade söömine sageli vaimustust ei tekita. Soola panin küll retseptis ettenähtust natuke rohkem, muidu tundusid liialt magedad meie maitsele.

Merli K.
postitatud 28.07.2023 09:09

Riivsaia asemel kaerakliid - ja väga maitsev!