Praetud sirmik

Kohalik suvine hõrgutis, meie suurim seen. Esmalt tuleb muidugi metsast sirmik üles leida :)

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur lahtine sirmik

1 väiksem muna

natuke täisteranisujahu või tavalist nisujahu

soola ja musta pipart

paar tilka sidrunimahla või sidrunipipart

praadimiseks võid või oliiviõli

Valmistamine

Puhasta sirmikud. Kuumuta pannil või või õli.

Kasta sirmik esmalt lahtiklopitud munasse, siis kergelt jahusse. 

Prae sirmik mõlemalt poolt kenasti kuldseks. Maitsesta soola, pipra ja paari tilga sidrunimahlaga. Sidrunimahl - või sidrunipipar - annab roale palju juurde!

Nipid ja soovitused:

  • Anni Arro soovitab sirmikušnitslile veidi parmesani peale puistata. 
  • Sirmikuid võib ka ainult munasse kasta ja siis praadida - selline variant sobib ka tsöliaakiahaigetele, LCHF- ja Paleo-toitujatele. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.

LISA KOMMENTAAR

chimaira
postitatud 25.08.2011 23:26

Minu ämm teeb ka igal sügisel super häid sirmikuid muna-jahuga, parmesaani ja sidrunit ta sinna küll ei pane, aga ikka tulevad väga hääd :)

Eva
postitatud 06.09.2014 21:24

Mmmmm... tõesti super hea ;)

Merilin
postitatud 30.07.2016 20:35

Mõnus nii juustuta kui juustuga :) Hästi sobivad sirmiku praadimiseks ka erinevad friteerimistainad.

ampsampsamps
postitatud 22.08.2016 14:30

Sirmik on minu jaoks juba lapsepõlvest saanud mingi üliseene oreooli, esimene maitseelamus oli kuskil 3-4-aastaselt, just sarnaselt valmistatuna. Ja mida kaugemale see esimene kogemus jäi seda hõrgumaks muidugi muutus. (nagu see paljude asjadega on) Aga sidrunimahla pole varem osanud panna, andis maitsele veel ühe nüansi, millest poleks osanud varem puudust tundagi. Ja ka mu kolmeaastane poeg on tänasest sirmikufänn. :)

Mareike
postitatud 13.09.2016 20:45

Minul ka hea soovitus: proovige rosmariini ja timjaniga. Praadisin võiga. Aeglasel tulel, või ei tohi minna väga pruuniks. Minu mees, suurepärane hobikokk, õpetab.

Peep
postitatud 09.03.2017 18:06

Hei. Olen algaja. Millist temperatuuri soovitate seente praadimiseks? On 6 astmega el.pliit. Kas algul pann tulikuumaks ja alles siis seened peale ?Seened vee alt läbi, munast ja jahust ka ja pannile, sirmik, kuuseriisikas..kas on ka vahet millise seene poole esmalt praen ?

Pille
postitatud 09.03.2017 19:17

Peep, keskmine kuumus sobib kenasti - pann aja kuumaks, siis seen pannile, kuumus veidi maha. Poolel pole vahet.

Peep
postitatud 22.09.2017 00:12

Tänud Pille. Kas ma näen kah mingit viisi, et see seen on nüüd valmis söömiseks. Ehk siis keskmisel kuumusel 1 seen korraga ehk 15 minti ? Et umbes 7 minti 1 pool...või soovitate vähem/rohkem ?

Peep
postitatud 22.09.2017 00:15

Mitte et oleksin kõva seeneline , aga olen märganud, et sirmikud kasvavad iga aasta samas kohas...

Kat Riin
postitatud 03.08.2023 19:38

Päris maitsev...

Merle K.
postitatud 04.08.2023 12:41

Eile sai just metsast leitud, nii nämma!