Suvine riivleivadessert kohupiimakreemi ja maasikatega

Kihistatud magustoit karamellistatud riivleiva, kohupiimakreemi ning palsamiäädikaga timmitud maasikatega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g riivleiba

1 sl võid

2 sl demerara pruuni suhkrut

200 g mahedat kohupiima

2 dl 35% rõõska koort

1 sl suhkrut

0.5 tl vanilliekstrakti

200 g küpseid maasikaid

1 sl demerara pruuni suhkrut

0.5-1 tl kvaliteetset palsamiäädikat

kaunistuseks värsket sidrunmelissi või münti

Valmistamine

Karamellista esmalt riivleib. Kuumuta riivleiba pannil võis. Siis lisa suhkur ja kuumuta veel veidi, kuni suhkur karamellistub. Lase täielikult jahtuda.

Kohupiimakreemi jaoks klopi rõõsk koor suhkruga vahule. Lisa vanilliekstrakt ja kohupiim, sega õrnalt ühtlaseks.*

Pese maasikad ning kuivata hoolega. Puhasta seejärel maasikad lehetupsusest ja lõika väikesteks tükkideks. Sega juurde suhkur ja palsamiäädikas.

Laota karamellistatud riivleib, kohupiimakreem ja maasikad kihiti magustoidupokaalidesse. Kaunista sidrunmelissi- või mündilehega.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid veidi tervislikumat varianti, siis kasuta mõnda kreemjat kohupiimakreemi (nt Nopri vanilliga kohupiimakreemi) ja jäta vahukoor lisamata.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR