Lõhesalat vutimunadega

Kasuta selle kevadsuvise salati tegemisel kindlasti noort nn beebispinatit - need lehed on maitsvad ka toorelt süües.
Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud aedube.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g noort spinatit

200 g rohelisi aedube (nt Härmavili)

400 g kuumsuitsulõhet

10-20 vutimuna

100 g rohelist sparglit soovi korral

Kaste:

3 sl külmpressitud oliiviõli

1 sl valget (Prosecco) veiniäädikat

1 tl teralist sinepit

1 tl vedelat mett

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese spinatilehed ja nõruta hoolega. Trimmi rohelised oad, keeda soolaga maitsestatud vees 4-5 minutit, siis "ehmata" külma vee all ja nõruta. Keeda varajased kartulid, koori ja lõika väiksemateks tükkideks. Kui kasuad sparglit, siis keeda ka neid 3-5 minutit, jahuta ja nõruta.

Keeda vutimune 2-3 minutit, siis jahuta külma vee all. Koori ettevaatlikult ning lõika munad pikuti pooleks.

Murra suitsulõhe tükkideks.

Aseta suurele salativaagnale spinatilehed, siis laota peale kartuliviilud, lõhetükid, keedetud oad ja vutimunad.

Sega kastmeained omavahel, nirista salatile. Alternatiiv: kasuta Felix sinepi-mee salatikastet!

Serveeri.

Kasutatud tooted:

LISA KOMMENTAAR

Jaanikaant
postitatud 27.06.2011 13:48

Sellel kevadsuvel on meie aias rikkalik spinatisaak ja see on üks järjekordne maitsev salat, kus sees ka värske spinat. Eriti mõnusaks muudavad selle salati aga kuumsuitsulõhe ja vutimunad.

Karnivoor
postitatud 02.07.2012 19:34

Ma olen alati tavaliste munasektoritega seda salatit teinud, superhää!

Merle
postitatud 06.02.2017 14:01

hea..

Pille
postitatud 04.05.2019 10:05

Ma olen seda korduvalt teinud erinevatele kevadistele ja suvistele buffet-laudadele. Näeb väga efektne välja, väga toitev ja maitsev!