Olen algaja torditegija. Koolitust kuskilt saanud ei ole. Kuna meie pere tähistab traditsiooniliselt riigipühasid, siis tütre soovil tegin ka vabariigi aastapäevaks tordi.
Minu tordi põhjaks on tavaline biskviidipõhi: 10 muna (kollased kodumunad), 10 spl suhkrut ja 10 spl jahu.
Kreemi on valmistatud vahukoorest, Mascarpone toorjuustust ja Tere vanilje kohupiimakreemist. Kreemi tummisemaks tegemiseks lisasin Ekströmi vaniljekastme pulbrit.
Kaunistused rullitud martsipanis.
Biskviidi immutasin kirsikompoti siirupiga ja biskviitide vahele panin purustatud kirsid ja sa sama kreemisegu millega ka pealt kaunistasin. Kirsid vahel andsid tordile mõnusa veidi hapuka maitse, mis ei muutnud torti liiga läilaks. Sugulastelt sain kiita ja tort sai kiirelt otsa.
4Aitäh osalemast, Eelika! Lihtne ja kena tort, igati pidulaua vääriline!
Aitäh kutsumast osalema Pille. Oma väheste oskuste ja algaja staatuses nagu olen, poleks ise selle peale tulnudki, et tordivõistlusest osa võtta.
Armas!