Pestosed lihapallid

Pesto-maitselised hakklihapallid hakitud kalkuni kintsulihast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g hakitud kalkuniliha või kodust hakkliha

2 sl meelepärast rohelist pestot

1 dl riivsaia

1 muna

soola ja musta pipart

veeretamiseks nisujahu

praadimiseks õli

Valmistamine

Sega kalkunihakkliha, pesto, riivsai ja muna omavahel, maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks hakkmassiks.
Vormi õliste käte abil väikesteks lihapallideks, siis veereta kergelt jahus.

Lihapalle võib küpsetada nii ahjus kui ka pannil.
Ahjus: Laota lihapallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni lihapallid on kuldsed ja seest küpsenud.
Pannil: Kuumuta pannil õli, lisa hakklihapallid (vajadusel jaokaupa). Prae ümberringi kuldseks, panni aeg-ajalt raputades ja/või lihapalle pöörates. Kui lihapallid on pruunikad, siis alanda kuumust ja prae lihapalle veel 5-10 minutit, kuni need on ka seest küpsed.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.05.2020 10:54

Väga maitsvad, tegin seguhakklihast.