Kakaokook võikreemiga

Kahjuks ei mäleta, mis ajakirjast see lihtsa šokolaadikoogi retsept täpselt pärit on, aga minu retseptikogusse sattus see mu Taani-aasta käigus.

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

50 g tuhksuhkrut

50 g suhkrut

2 muna

2 sl kakaopulbrit

100 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

4-5 sl piima

Võikreem:

75 g võid

75 g tuhksuhkrut

2 sl kakaopulbrit

1 muna

Glasuur:

125 g tuhksuhkrut

2 sl kakaopulbrit

3 sl kuuma kohvi

Valmistamine

Hõõru või suhkruga vahule, lisa ükshaaval vahustades munad.

Sega kakaopulber, jahu ja küpsetuspulber ja sõelu taina hulka. Sega tainas hästi läbi, vajadusel lisa paar lusikatäit piima.

Küpseta võitatud 20 cm läbimõõduga koogivormis 15-20 minutit 200kraadises ahjus. Kontrolli koogi küpsust puutikuga. 

Lase koogil jahtuda, siis lõika pooleks, nii et saad kaks kihti.

Vahusta võikreemi jaoks kõik ained, määri kahe koogipõhja vahele. Peale määri glasuur.

NB! Kook on parim, kui valmistada ööpäev enne serveerimist.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

viki
postitatud 13.11.2010 20:09

Järgisin sõna-sõnalt retsepti ja valmis ta sai. Superhea kook! Mu šokohoolikust mees sõi ja kiitis ja käskis teinekord teha kohe topeltkoguses :D

*
postitatud 29.12.2010 20:34

Väga hea kohev kook!

Jaanika
postitatud 01.06.2012 10:48

Kas see glasuur vajab külmas tahenemist?

Pille
postitatud 12.06.2012 19:12

Jaanika, soovitav oleks, siis taheneb glasuur korralikult ära.

Evelynco
postitatud 04.04.2013 19:15

Tegin ka seda kooki. Täitsa lihtne. Mees sööb ja mõmiseb. Ma ise väga šokolaadiarmastaja ei ole, aga isegi mulle maitseb. Aitäh järjekordse retsepti eest:))

Triin
postitatud 04.04.2013 19:15

Mul on uus lemmik šokolaadi kookide seas. Ja see juba on midagi. Oooo. Kogu pere mõmises mõnust ja leiti ühiselt, et see on parim kook, mis ma eales olen teinud. Ja kõik asusid kohe valvama, et kes kui palju sööb ja kes kui palju tohib võtta, et “mulle ka veel jääks”. Korraga palju ei tahtnud, küllalt vänge. Aga üks õige šokolaadikook peabki selline olema. Et nüüd on siis see prantsuse oma troonilt tõugatud. Kuigi eks ma teen toda kah ikka vahel, lihtsuse pärast.

Liisu
postitatud 05.01.2014 11:35

Kahjux mul pole ymarat koogivormi aga kas kandilisega saab ka hakkama?

liisu
postitatud 06.01.2014 15:02

tegin koogi ära, väga hea oli!

Inger
postitatud 12.02.2014 21:26

Väga hea kook tuli. Võib-olla liiga magus. Kook ka ei kerki hästi :/

Liisi
postitatud 22.04.2014 14:15

No kook kohe üldse ei kerki. millimeetrikest ka mitte! üldse ei anna lõigata! TEHKE TOPELT KOGUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liina
postitatud 06.10.2014 22:09

Täitsa lõpp kui hea tuli kõige parem kook mida saanud olen!

RiinaSolo
postitatud 25.08.2016 13:54

Nahka läks veidi - üldse ei kerkinud, maru raske oli pooleks lõigata. Ehk munavalgete eraldi vahustamine ning taignale lisamine aitaks?

Kets
postitatud 20.10.2017 16:26

Kook on tõesti imemaitsev kui on öö otsa külmas olnud!