Stracciatella jäätis

Jamie Oliveri retsept. Stracciatella nime kannab Itaalias jäätis, mis sisaldab ohtralt väikeseid šokolaaditükke.

Kogus
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 tk vanillikauna

7.5 dl 35% rõõska koort

2 dl piima

8 munakollast

suhkrut

175 g tumedat 70% šokolaadi

Valmistamine

Sega suures paksupõhjalises potis rõõsk koor ja piim. Lõika vanillikaunad pikuti pooleks, kaabi seemned potti ning lisa kaunad ka. Kuumuta peaaegu keemiseni.

Klopi munarebud ja suhkur kohevaks heledaks vahuks (ca 10 minutit). Kalla juurde veidi kuuma kooresegu, klopi ühtlaseks ja siis kalla segu potti. (Seda nimetatakse tempereerimiseks.)

Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb, aga ei tohi tükki minna! Kui kaste on paksenenud, siis kurna see läbi sõela puhtasse kaussi. Lase jahtuda.

Haki šokolaad peeneks ning sega jahtunud jäätisesegu hulka. Valmista jäätis vastavalt jäätisemasina instruktsioonidele.

Retsept on ajakirjast "Jamie Magazine" (issue 5). Pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

Evelin
postitatud 30.12.2010 09:46

Kui palju tuleb jäätisele suhkrut lisada?

Kokkamas95
postitatud 06.07.2014 21:32

Vahukoore asemel kasutasin kohvikoort. Muutsin ka piima-koore vahekorda. Koort panin 6 dl ja piima 3,5 dl. Suhkrut läks u 1,5 dl. Imehea jäätis tuli! :)