Väikeste šokolaaditükkidega piparmündimaitseline jahutav jäätis. Kuna klassikalise keedukreemipõhja asemel valmistatakse see jäätis kondenspiima baasil, siis on õnnestumine garanteeritud :)
Sega väikeses potis 10% ja 35% rõõsk koor, lisa katkirebitud mündilehed. Kuumuta peaaegu keemiseni, siis tõsta pott tulelt ning lase 2-3 tundi maitsestuda. Kurna mündilehed välja.
Sega rõõsk koor kondenspiimaga, soovi korral lisa 2-3 tilka mündiõli*.
Kata kauss kinni ning pane segu vähemalt 1 tunniks külmkappi jahtuma.
Pane külmkapikülm jäätisesegu jäätisemasinasse ning töötle vastavalt masina instruktsioonidele jäätiseks. Üsna külmutamise lõppfaasis sega juurde hakitud tume šokolaad.
Enne serveerimist on hea lasta jäätisel vähemalt paar tundi sügavkülmas taheneda.
* Ole piparmündiõli lisamisega väga ettevaatlik, sest see on üsna tugeva maitsega!
Proovisin lõpuks ka šokolaadi tükkidega jäätist teha. See pidi olema küll piparmündijäätis šokolaadi tükkidega aga ma panin kas liiga vähe piparmünti või piparmünt ei olnud hea kvaliteediga ja ei andnud vajalikku maitset juurde. Seega tuli minul koorejäätis šokolaadi tükkidega. Vaatamata sellele oli maitse hea, minu jaoks natuke magus küll aga mees ütles, et vot selline magus üks korralik koorejäätis olema peabki.
Piparmündijäätis
Väikeste šokolaaditükkidega piparmündimaitseline jahutav jäätis. Kuna klassikalise keedukreemipõhja asemel valmistatakse see jäätis kondenspiima baasil, siis on õnnestumine garanteeritud :)