100 g külma võid
120 g nisujahu (2 dl)
40 g kakaopulbrit
1.5 tl küpsetuspulbrit
50 g suhkrut
1 suur muna
1 dl piima
Vahele:150 g musti sõstraid (u 3 dl)
Purukate:100 g neljaviljahelbeid või kaerahelbeid
50 g suhkrut
75 g toasooja pehmet võid
2 sl kakaopulbrit
Sega põhja jaoks või ja kuivained köögikombainis ühtlaseks peeneks puruks, siis sega juurde muna ja piim. Saad üsna pehme taina.
Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga, tõsta tainas vormi ning määri ühtlaselt laiali (servad võiks veidi kõrgemad olla). Puista peale mustad sõstrad.
Katte jaoks pudista või, kaerahelbed, suhkur ja kakaopulber ühtlaseks pudiks ning puista marjadele.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni purukate on krõbe ja kook läbi küpsenud.
Serveeri veidi jahtunult, kõrvale sobib hästi paksem maitsestatud jogurt, kergelt vahustatud rõõsk koor või hoopis vanillijäätis.
Retseptiidee: Pirkka-lehti
Tõsiselt tugeva shokolaadimaitsega ja mitte väga magus ehk siis jäätis kulus kõrvale ära :) Teisel päeval maitses veel paremini. Lahtikäivale vormile soovitaksin küpsetuspaberi põhja panna (nii et paber jääks ka vormi serva ja põhja vahele), sest lihtsalt määrides tilkus mul rasvainet vormi vahelt ahjupõrandale kärssama :(
Tegin seda kooki ja see tuli VÄGA MAITSEV välja. Jätan kindlasti retsepti alles, kuna see kook lihtsalt kutsub ennast uuesti valmistama :). Kahe päevaga oli otsas kah :D. Igatahes väga hea oli, aitäh! :)
Huvitav kook, aga võiks isegi olla veidi tumedat šokolaadi sees. Jäätisega hea.
tegin hiljuti seda kooki. päris tugeva maitsega, a samas panin mustsõstraid kaks korda rohkem - lihtsalt oli selline kogus vaja realiseerida. eriti rammus koorejäätis päästis päeva :)
Üldiselt mõnus. Aga nõustun Tiramiiisuga, et lisaks kakaole võiks ka tumedat šokolaadi olla.
...kook igati suupärane ja jäätis sobib imehästi ning teisel päeval oli kook tõesti ka minu meelest veelgi maitsvam(mahlasem.see maitses parem kui krõbi kook küpsetamise päeval) aga küpsemise aeg oli minul kyll pikem---peaaegu tund tuli kokku...jõuan sellel sygisel veel mitu kooki kypsetada,vahva...ja siis panen veidi tumedat sokulaadi ka...
Veidi liiga kakaone oli, aga jäätisega sobis hästi.
Panin põhja sisse kakaod poole vähem ja purukatte sisse suhkrut 50 g rohkem, sest tundus muidu minu maitsele ikka väga mõru. Sõstraid sai ka pisut rohkem. Küpsetasin 45 minutit, aga sõstrad olid sisse pannes veel külmunud. Hea tummine kook, eriti meeldis mulle krõbe neljaviljakate. Soojalt oli ka väga maitsev, kuigi üsna võine.
Kakao-sõstrakook
Tume ja kakaone mustsõstraküpsetis mureda kaerahelbekattega, meenutab maitselt veidi ameeriklaste brownie-kooki.