1 suur muna
100 g suhkrut
3 sl õli
200 g hapukoort
1 tl kardemoni
180 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
50 g hakitud värsket sarapuupähkleid ja/ või Kreeka pähkleid
Klopi muna suhkruga vahule, lisa õli, jahvatatud kardemon, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega juurde hakitud pähklid.
Kalla tainas väiksemasse võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni keeks on pealt kaunilt kuldne ning koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.
Lase täielikult jahtuda, siis lõika viiludeks.
Ülilihtne ja maitsev keeks. Olen seda nüüd erinevates variatsioonides 3 korda ühe nädala jooksul teinud - lihtsalt fantast! Soovitan soojalt lisada ka näiteks rosinaid ja osa jahust asendada täisterajahuga. No ja näiteks hapukoore asemel võiks vabalt kasutada ka maitsestamata jogurtit. Proovisin järele ja väga maitsev!
Kappi seisma jäänud hapukoore kasutamiseks väga hea lihtne keeks, lisasin pähklite asemel rosinaid ja kuivatatud ananassi.
Tõesti mõnus ja lahe keeks. Koostisosad on ka sellised, mis alati kodus olemas. Tõeline kiirabikakuke, ootamatute külaliste puhuks. :)
Väga hea maitsega keeks. Pähkleid mul polnud aga keeks oli ikkagi hea.
Maitsev ja lihtne keeksike. Kasutasin hapukoore asemel Kreeka jogurtit ja õli asemel sulavõid. Näputäis soola sai ka lisatud.
Minu keeks:
Kardemoni-hapukoorekeeks
Lihtne kohvikõrvane. Valmista keeks serveerimisele eelneval päeval, siis on seda palju lihtsam viiludeks lõigata.