Kardemoni-hapukoorekeeks

Lihtne kohvikõrvane. Valmista keeks serveerimisele eelneval päeval, siis on seda palju lihtsam viiludeks lõigata.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 suur muna

100 g suhkrut

3 sl õli

200 g hapukoort

1 tl kardemoni

180 g nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

50 g hakitud värsket sarapuupähkleid ja/ või Kreeka pähkleid

Valmistamine

Klopi muna suhkruga vahule, lisa õli, jahvatatud kardemon, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena sega juurde hakitud pähklid.

Kalla tainas väiksemasse võitatud keeksivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni keeks on pealt kaunilt kuldne ning koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.

Lase täielikult jahtuda, siis lõika viiludeks.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Riina
postitatud 04.10.2009 21:10

Ülilihtne ja maitsev keeks. Olen seda nüüd erinevates variatsioonides 3 korda ühe nädala jooksul teinud - lihtsalt fantast! Soovitan soojalt lisada ka näiteks rosinaid ja osa jahust asendada täisterajahuga. No ja näiteks hapukoore asemel võiks vabalt kasutada ka maitsestamata jogurtit. Proovisin järele ja väga maitsev!

Tiina
postitatud 31.12.2011 16:04

Kappi seisma jäänud hapukoore kasutamiseks väga hea lihtne keeks, lisasin pähklite asemel rosinaid ja kuivatatud ananassi.

Erka
postitatud 12.07.2013 22:37

Tõesti mõnus ja lahe keeks. Koostisosad on ka sellised, mis alati kodus olemas. Tõeline kiirabikakuke, ootamatute külaliste puhuks. :)

Triin28
postitatud 16.04.2015 21:08

Väga hea maitsega keeks. Pähkleid mul polnud aga keeks oli ikkagi hea.

Mari
postitatud 27.07.2015 07:31

Maitsev ja lihtne keeksike. Kasutasin hapukoore asemel Kreeka jogurtit ja õli asemel sulavõid. Näputäis soola sai ka lisatud.

Kristel R.
postitatud 01.02.2024 13:24

Minu keeks: