Peedi-oakotletid

Konservubade asemel võib kasutada ka värskeid keedetud aedube.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 peeti

2 toorest kartulit

400 g konservube

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl punet

1 sl majoraani

soola ja musta pipart

1-2 dl nisujahu

praadimiseks õli

Valmistamine

Koori ja riivi peedid ja kartulid peenelt. Suru nõrutatud konservoad kahvliga jämedaks püreeks. Haki sibul ja küüslauk.
Sega peet, kartul, oad, sibul-küüslauk kausis, sega juurde jahu.
Kuumuta pannkoogipann, lisades igasse auku veidi õli. Tõsta tainast lusikaga pannile. Küpseta üsna madalal kuumusel mõlemalt poolt kaunilt pruuniks.
Serveeri nt kartulitega.
Kastmeks sobib külm jogurti- või hapukoorekaste.

Retsept on Soome ajalehest Aamulehti (14.1.2009, Punajuuri-papupihvit). PIldi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 19.08.2010 17:33

Väga maitsvad,sõime niisama küüslauguse jogurtikastmega.

Mirjam
postitatud 05.06.2012 14:04

Proovisin, aga ei tulnud hästi välja: kotletid lagunesid koost. Proovisin neid ahjus järelküpsetada. Muidu maitselt head.

elmar
postitatud 23.06.2012 13:22

ma ei tea kas see nüüd rikub taimetoidukategooriat, kuid siia võib veidi muna lisada, püsivad paremini koos