150 g kuumsuitsupeekonit (nt kuubikuid)
1 sl võid
1 suur sibul
2-3 porgandit
3-4 kartulit
1 kollane või punane paprika
1 sl nisujahu soovi korral
1 sl mahedat paprikapulbrit
1 l kana- või köögiviljapuljongit
340 g purk Põltsamaa magusat maisi
2 dl 10% rõõska koort
väike kimp värsket peterselli või sibulapealseid või koriandrit
soola ja musta pipart
Lõika peekon kuubikuteks. Koori sibul, porgandid ja kartulid, lõika kõik väikesteks kuubikuteks. Lõika paprika peenikesteks ribadeks.
Prae esmalt peekon suures potis võis kuldseks. Lisa köögiviljad (sibul, kartul, porgand, paprika), kuumuta 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber ja sega supp korralikult läbi. (Autentsema chowder-stiilis supi jaoks tuleks siinkohal lisada ka supilusikatäis jahu, aga supp on piisavalt tummine ka selleta).
Lisa puljong ja kuumuta supp keemiseni. Lisa nõrutatud konservmais.
Kata pott kaanega ning keeda suppi tasasel tulel 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Veidi enne lõppu sega juurde rõõsk koor. Maitsesta pipraga, serveerimisel puista peale rohkelt hakitud peterselli.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga hea supp, olen teinud korduvalt ja teen edaspidigi! Aitäh retsepti eest!
Pks meie pere lemmiksuppidest! Lihtne ja väga maitsev! Teen tavaliselt topeltkoguse ja seda järgmiseks päevaks ei jätgugi:) nii kiiresti saab otsa:)
Pere kiitis ja sõi hea meelega, endale maitses ka väga. :)
Me lisasime natukene cayennepipart ka, väga mõnus vürtsikas tuli :)
Väga maitsev supp. Eriti meeldis mehele ja lastele.
Väga maitsev! Sõin lausa kolm taldrikutäit korraga.
Kui palju antud koguste juures vett peab lisama ja mis faasis?
Eevi, vett ei peagi lisama - tuleb lisada liiter puljongit ja hiljem veel 200 ml kohvikoort!
Päris mõnus ja värvikirev supp, meeldib väga ka lastele.
Ameerika maisisupp
Lihtne ja maitsev argipäevasupp magusa konservmaisi, suitsuse peekoni ja värvikirevate köögiviljadega.