Pirukas marineeritud peedi ja sinihallitusjuustuga

Lihtne lahtine pirukas marineeritud peedi ja sinihallitusjuustuga. Soovi korral kaunista serveerimisel pirukas värske basiilikuga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

200 g nisujahu

2 sl külma vett

Täidis:

250 g marineeritud peeti

2 dl 10% rõõska koort

2 tk muna

0.25 tl musta pipart

1 tl kuivatet basiilikut

150 g Valio AURA sinihallitusjuustu

Valmistamine

Taina valmistamiseks sega pehme või ja jahu. Lisa vesi ning sõtku tainas ühtlaseks. Vooderda sellega umbes 24 cm läbimõõduga pirukavorm. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Nõruta marineeritud peedid, soovi korral lõika viilud väiksemaks või riivi. Murenda sinihallitusjuust.
Sega kõik täidise komponendid omavahel, kalla pirukapõhjale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Soome Valio retsept (AURA punajuuripiiras, veidi mugandatud). Kasutasin Felixi marineeritud peediviile ja AURA sinihallitusjuustu.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 20.02.2009 22:26

tegin täna seda pirukat, mõnus on

Zoozi
postitatud 19.04.2009 21:35

Maitsev pirukas. Mehele jäi seekord lahjaks, aga muidu maitses ka talle.

Gerli
postitatud 18.09.2015 12:41

Väga mõnus pirukas aga järgmine kord lisaksin põhjale ka natuke riivjuustu.