Maasikad laimisiirupis

Lihtne suvine dessert, kus magusaid maasikaid marineeritakse veidi aega magus-hapukas laimisiirupis.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 mahlast laimi

1 dl vett

1 dl suhkrut

1 l maasikaid

soovi korral veidi sidrunilikööri või apelsinilikööri

Valmistamine

Pese laimid hoolega ja kuivata. Riivi laimikoor väikese poti kohal, lisa siis potti laimimahl, suhkur ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja lase siirupil jahtuda.

Pese maasikad, kuivata ja eemalda lehetupsud. Lõika marjad viiludeks või väiksemateks tükkideks ning pane serveerimisnõusse.

Kalla peale laimisiirup ning lase jahedas paar tundi maitsestuda.

Loe veel:

Retsept ilmus soome ajakirjas Kotiliesi (9/2008, Marinoidut limettimansikat). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 02.03.2013 19:02

shokolaadi moussega mmmm kui hea !

Pille
postitatud 26.05.2022 21:03

Karima saadetud foto ka: