175 g võid
3 suurt muna
200 g suhkrut
120 g nisujahu (2 dl)
55 g kakaopulbrit (1 dl)
1.5 dl pohli
Serveerimiseks:jäätist või vahustatud 35% rõõska koort
Sulata või tasasel tulel, lase veidi jahtuda.
Klopi munad suhkruga heledaks vahuks. Sega jahu, kakaopulber ja sool ühtlaseks, sega koos sulavõiga munavahu hulka.
Kalla koogitainas võitatud 23-25 cm lahtikäiva koogivormi sisse. Puista peale pohlad.
Küpseta 175kraadise ahju alumisel siinil 20-30 minutit, kuni koogi servad vormi külgedelt veidi lahti löövad. (Kook peabki seest veidi niiske jääma, meenutades tuntud brownie-kooke).
Lase koogil enne serveerimist jahtuda, siis paku koos jäätise või vahukoorega.
Nami-Nami retsept ilmus ka ajakirja Kodu&Aed 2014. a. augustinumbris. Ilusad pildid tegi Juta Kübarsepp.
Tegin antud retsepti järgi kooki, kuid panin kõigest 1 spl kakaod ja 130 g sulatatud šokolaadi. Tuli väga mõnus, keskelt jääb mõnusaks šokolaadiseks.
Mõnus, väga rikkalikult magus, seest veidi niiske ja pealt krõbe. Jäätisega koos mmmmm :) Juba teist korda tegin. Ja jääb repertuaari ilmselt ;)
Kas kakaopulber peab olema see mõru?:D
Jah, tavaline kakaopulber, mitte suhkru-piimapulbriga segatud kakaojoogipulber.
Kook juba mitmendat korda proovitud ni pohlade, vaarikate kui ka kirssidega.Super lux :)
Kuna sügavkülmast vaja vana kraam enne uue tulekut ära realiseerida, siis otsisin retsepti, kus oleks pohli. Ja leidsin selle koogiretsepti, mis osutus väga maitsvaks! Minul oli võid kõigest 150 g ja pohlad olid sügavkülmast. Kook küpses ka vaid veidi üle 20 minuti, kuid siiski sai vist natuke liiga palju (servad olid veidi liiga tumedad ja seest ka just väga niiske polnud). Kook oli aga väga maitsev ja mõnus! Eriti koos vaniljejäätisega.
30 minutit ahjus olnud ja täiesti vedel veel!
Olin alguses väga skeptiline retseti suhtes. Tundus kuidagi liiga lihtne ja igav kook. Tulemus oli aga kõike muud. Hoidsin u 40 minutit ahjus, sest tainas tundus endiselt liiga vedel. Tegelikult oleks aga võinud tõepoolest hoida u 30 minutit. Oleks jäänud veel mõnusamalt sokolaadine ja brownie'ne. Külla tulnud sõbrad ka kiitsid ja arvasid suisa, et koogis ongi puhas sokolaad sees :)
mmm... see on hea. uskumatu, et kakaokook võib niiiii hea olla : )
Väga hea kook sai, koos vaniljejäätisega maitses superhästi!!! Isegi mu mees,kes muidu pruune kooke üldse ei söö,küsis teisele tükile lisa :) Kahju ainult,et nii ruttu otsa sai :( Ei tea,kui seda kahekordses koguses teha ja suurele plaadile panna,peaks ju ikkagi välja tulema? Aga väga lihtne teha,nii et teen teinekordki, aitäh!!! :)
Tegin täna kook vähema suhkruga, vaid 200 g (3 dl on muidu 255 g), oli ikka väga hea. Esimesel võimalusel muudan retseptis soovitatud koguse vähemaks!
tegin granaatõunaseemnetega nii hea sai, et mees pistis nahka üle poole koogi niiet pean hakkama kohe uut tegema
Tegin jälle seda kooki. Suhkrut panin 2 dl ja tervete pohlade asemel oli kasutada pohla-jõhvika toormoos, mida panin koogi keskele. Sai väga maitsev!
Super leid - kokku saab segada enam-vähem 10 minutiga, nii et kui külalised on juba kohal, jõuab veel ka valmis teha :)
Sõime jäätisega, külalised kiitsid.
Kuna oli vaja suurt kooki, siis tegin topeltkoguse ja saingi plaaditäie maiust. Lõikasin servast ribakese prooviks. Mmmmmmmõnus!!!!! Tuleb ikka poest jäätis ka ära tuua! :)
nämma kook, piisavalt lihtne teha, meeldib see, et kakaoga saab sokolaaditunde kätte ja pohlad annavad hea hapuka tooni muidu magusale koogil.
Teen seda juba neljandat korda kirsikompoti kirssidega. Mmmmmmm kui heaa! Liiga ruttu saab otsa. :))
Väga kiire ja lihtne kook. Ained olid kõik kodus olemas. Minul ainult tuli rohkem õhulisem. Pole veel maitset proovinud,kuid lõhnast saan aru juba, et hea on saanud.
Püüdsin täna leida šokolaadikoogi retsepti, mis oleks lihtne aga mitte eriti "igav". Väikesed muudatused tegin - nisujahu asendasin 3/4 osas täistera kaerajahuga; suhkrut redutseerisin 150 g peale ning lisasin u 6 tk tumedat šokolaadi pähklitega ning veidi purustatud mandleid pohladele lisaks. Tulemus sai imemaitsev!
Pohla-kakaokook
Lihtsale Rootsi kladdkaka-stiilis kakaokoogile on lisatud pohli - tulemuseks on mõnusalt hapukas ja sametise tekstuuriga kook. Lisaks annavad pohlad koogile kauni punase värvi.