Kuningannakeedis

Soomlased kutsuvad kuningannakeediseks vaarika-mustikamoosi. Mõnus moos on :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg vaarikaid

1 kg mustikaid

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Pane puhastatud vaarikad ja mustikad potti, lisa veidi vett. Kuumuta aeglaselt, kuni moos 'aurama' hakkab. Siis lisa moosisuhkur ning keeda tasasel tulel 10 minutit.

Eemalda moosi pinnale tekkinud vaht, kalla moos steriliseeritud purkidesse, kaaneta ning säilita jahedas.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 29.07.2009 20:03

Tõesti mõnus moos on!

Pille
postitatud 16.08.2014 15:51

Tegin 2014. a. suvel (2 kg mustikaid, 2 kg vaarikaid). Kasutasin tavalist suhkrut, aga lisasin Manni moosipaksendajat.

Kaare
postitatud 08.07.2016 11:50

Väga väga hea moos!

Ilse
postitatud 03.08.2016 20:26

see on minu lemmik moos :)

Pille
postitatud 03.08.2016 22:48

Ilse, meie peres ka üks kindel lemmik. Just täna õhtul keetsin umbes 6 liitrit seda moosi :)