100 g punast sibulat (u 2 sibulat)
1 dl punast veiniäädikat
1 dl vett
1 sl suhkrut
Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Pane keskmise suurusega kaussi ja pane kõrvale.
Sega väikeses potis veiniäädikas, vesi, suhkur ja loorberileht. Kuumuta kiiresti keemiseni, sega, et suhkur sulaks. Vala marinaad sibulatele.
Lase jahtuda ning vähemalt 30 minutit maitsestuda. Serveeri kohe või säilita kuni paar nädalat külmkapis.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Eriti hästi maitses meeskülalistele.
Nii mõnus ja lihtne valmistada kõigele lisaks.
Ma olen ka fänn, K! Mul on pidevalt kapis väike kausike nendega ootamas, nii hea salatile garneeringuks lisada :)
Väga mõnusad!
Mina marineerisin vaarika äädikaga...suhkrut ei pannud kuna see magus..loorberit ka mitte aga panin rose pipart..hirmus hea oli...üks purk aga jäi seisma ja mõne aja pärast muutus siniseks :-D
See on väga hea!
Kas valgeveini äädikas ka olla võib. Mis neil kahel vahet on?
Keitz, üks on valge, teine punane - maitsevahet olulist pole, värvitoon jääb valge veini äädikat kasutades muidugi lahjem.
Äitähh Pille.
Kas tavaline äädikas ei sobi?
Karmen, tavaline äädikas on väga kange. Punase veini äädika asemel võid kasutada siis pigem valge veini äädikat või õunaäädikat, kuigi need ei anna sama kena tooni :)
Aitäh Teile!
Kuidas riisi äädikaga teha on kas kogused jäävad samaks?
Jah, samaks.
Aga õunaäädikaga ?
Kas palsamiäädikas sobiks ka?
Marineeritud punased sibulad
Kreekapäraselt marineeritud punasibulad sobivad hästi meze-lauale, samuti lisandiks mitmesuguste roogade kõrvale.