Vürtsikilupirukad

Väikesed lehttainapirukad vürtsikilu ja keedetud munaga.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

karp vürtsikilu(filee)sid

4 keedetud muna

hakitud värsket peterselli

määrimiseks muna

Valmistamine

Kui kasutad terveid kilusid, siis puhasta need peadest, luudest ja sisikonnast. Koori munad, lõika kuueks sektoriks. 

Rulli lehttainas kergelt jahusel laual õhemaks, siis lõika u 8 cm ruutudeks. Aseta igale tainatükile kilufilee ja munasektor. Tõsta kaks tainanurka üle täidise keskele kokku, näpista tugevasti kinni ja kinnita puutikuga. 

Tõsta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukad on kenasti kuldsed. 

Puista peale peterselli ja serveeri. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Annuzhka
postitatud 01.03.2015 19:50

Soovitus kinnitada tikkudega ei ole asjata :) Esimese pannitäie ma ei kinnitanud ja pirukad vajusid laiali :(

Maret Kollin
postitatud 01.02.2018 19:51

Olen teinud, väga maitsvad!

Mari-liis Mägi
postitatud 01.02.2018 21:05

Mul ema on neid teinud. Väga maitsvad!

Kaare
postitatud 23.02.2021 13:08

Lihtne ja maitsev!

Inna M.
postitatud 28.02.2023 08:31

Väga head pirukad! Tihti teen need, kunagi ei tüüta.

Maalt ja hobusega
postitatud 19.08.2024 11:14

Mõnusad!