1 kg hapukapsast
0.5-1 kg pekisemat läbikasvanud sealiha (nt seakülg või kaelakarbonaad)
100-150 g odrakruupe või odratangu
5-6 dl vett
1 tl soola
soovi korral suhkrut
Pane pooled kapsad keedunõusse või ahjupotti. Lisa ampsusuurusteks tükkideks lõigatud sealiha ja pestud kruubid või tangud ning peale ülejäänud kapsad. Kihtide vahele puista soola ja veidi suhkrut, kui kapsad hapumat sorti on. Lisa niipalju vett (umbes 5-6 dl), et toiduained oleksid napilt veega kaetud.
Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 2-3 tundi, kuni kapsad, kruubid ja sealiha on pehmed. Segada pole vaja!
Valmis roog maitsesta vajadusel veel soola-suhkruga parajaks.
Kui valmistad roa ahjupotis, siis arvesta umbes 2-3 tundi 180-kraadises ahjus. Päris lõpus võid potikaane eemaldada, et roog veidi jumet saaks.
Kõrvale paku keedetud või ahjus küpsetatud kartuleid.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ma pole kruupide sõber, aga need kapsad maitsesid mulle küll, natuke vähem kruupe paneks vast.
Pole nii pikka aega seda toitu teinud... Lausa keele viis alla!
Vaga maitsev tulemus oli. Laspsele ka meeldis, ja see on meie peres oluline!
väga maitsvat tulid. teen neid nüüd väga tihti
Kas retseptis liiga palju odakruupe pole? Tegin ka ja mul oli 2kg kapsast ja kodus oli vaid 200g odakruupe alles ja lisasin selle kapsale ning lõpuks oli kruup kruupis kinni isegi 2 kg kapsa kohta.
Üks lemmikumaid talviseid roogi! Ajatu klassika :)
Tõesti,ajatu klassika!Meil täna menüüs:)
Panin kogu kupatuse malm potti ja tasasele tulele. Elnevalt on liha ja kruubid enamvähem valmis.
Proovisin karbonaadi asemel seasaba ja tuli tunduvalt maitsvam.
mina tegin vaga maitsev
No proovin
Minu lemmik retsept on see. Väga lihtne ja väga hea on!
See tuli nii hea välja, et laps sõi kaks portsu ära :) Aitäh autorile, teen veel kindlasti!
Üks hea toit külmal päeval! Eile just lõpetasin, aga sügavkülmas veel, kui isu tuleb!
Täna just tegin mulgikapsaid. Vedelikuks kasutasin rukkiõlut, mitte vett ja tulemus meeldib.
Oo, mis huvitav idee. Ka minul läksid just enda hapendatud hapukapsad, liha, kruubid ahju. Järgmine kord proovin kindlasti õllega.
Terve tööpäeva isutas mulgikapsaste järgi. Egast midagi, peale tööd poest läbi, liha ja hapukapsad korvi ja koju hautama. Nüüd on pikaks ajaks mure murtud. Osa sai kohe, otse potist ära söödud ja osa läks kuumalt purki :)
Esimest korda tegin ja kui öeldakse, et esimene pidi aiataha minema, siis ma kardan, et järgmised ei tule just nii head välja kui esimesel korral. AGA, üks aps ikkagi juhtus ja ma ei tea kas see on suur aps või mitte, aga mul läks potti topelt kogus kruupe. Maitse tuli väga hea, aga jahh.... need kruubid.
Mulgi kapsad
Tuntud Viljandimaa ehk mulgi roog hapukapsastest, sealihast ja kruupidest. (NB! "mulgikapsad" vs "Mulgi kapsad").