225 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g magedat võid
1 dl piima
1 suur muna
2 sl suhkrut
Serveerimiseks:vahustatud 35% rõõska koort või 'clotted cream' koort
vaarikamoosi või maasikamoosi
Mõõda kaussi jahu, küpsetuspulber, sool ja tükeldatud või. Sega, et võitükid oleksid jahused, siis 'näpista' tainas ühtlaseks puruks. Sega juurde suhkur.
Mõõda kannu POOL piimast, klopi juurde muna. Lisa purutainale, sega läbi.
Nüüd lisa lusikahaaval piima, tainast õrnalt segades, kuni saad ühtlase pehme taina, mis ei ole enam kleepuv (võib juhtuda, et piisab vaid 1 lusikatäiest).
Kummuta tainas jahusele töölauale ja vormi kettaks. Rulli tainarulliga või suru käte abil täpselt 2 cm paksuseks (st umbes pöidlajämeduseks).
Kasta 6 cm läbimõõdua ümmargune vorm jahusse, siis suru tainast välja kaheksa ketast (tainast tuleb uuesti vormida, et 8 kokku saada).
Tõsta tainakettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui soovid läikivaid kakukesi, pintselda pealt piimaga; mattide kakukeste jaoks puista peale jahu.
Küpseta 220kraadises ahjus 13-15 minutit, kuni kakukesed on kerkinud ja kuldpruunid ning põhjale koputades vastu kumisevad.
Tõsta metallrestile jahtuma. Kui soovid krõbedamaid kakukesi, jäta niisama; pehmemate kakukeste jaoks kata kohe köögirätikuga.
Serveeri toasoojalt. Serveerimiseks murra skoonid horisontaalselt pooleks ning serveeri koos ühe-kahe lusikatäie moosiga ning vahukoorega.
Imehead! Lihtne ja kiire valmistada ka. Lisasin 1spl apelsinimahla ja 1 tl vanillisuhkrut. Ja kokku tegin topeltportsu. Serveerimiseks vahukoor millele hetk enne vahustamise lõppu lisatud toored suhkurdatud vaarikad. VÄGA hea retsept! Aitäh.
Tõesti väga hea retsept, instruktsioonid on meeldivalt detailsed ja lõpptulemus seega täpselt selline nagu enne söögitegemist unistada võis :)
Ülihead! Ja nii lihtsad teha. Mees ei suutnud ära imestada, kuidas saab nii olla, et kakuke täpselt keskelt pooleks läheb :D
Väga maitsvad. Retsept, mis alati toimib. Olen teinud nii klassikalisi kui ka soolaseid, mille jaoks olen suhkru välja jätnud ning lisanud pisut tšillipulbrit ning kuivatatud maitsetaimi. Need saavad eriti head kui peale veel (ja taignasse) juustu ka panna.
Tegin ka ja panin sisse seemnesegu ja kukeseene jahu- üli head.
Minu lemmikud!armastan skoone väga
Klassikalised skoonid (scones)
Pehmeid ja muredaid skoone süüakse Inglismaal ja mujal Suurbritannias kellaviietee ajal. Serveeritakse vaarika- või maasikamoosi ning rammusa clotted cream' nimelise koorega.
Joogiks loomulikult tassike teed.