Lill- ja spargelkapsasupp

Seda köögiviljapüreesuppi võib tummisemaks muuta nii toorjuustu kui ka sulatatud juustuga.

Kui Sul aias lill- ja spargelkapsast ei kasva, siis tuleb appi Härmavili :)

Kogus
viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g lillkapsast (nt Härmavili)

400 g brokolit e. spargelkapsast (nt Härmavili)

50 g porrut

1 sl õli

1 l vett

1 puljongikuubik või 1 sl puljongikontsentraati

100 g toorjuustu või 75 g sulatatud juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese kapsapead ja lõika õisikuteks. Lõika varreosad õisikutest veidi väiksemateks tükkideks, kuna need küpsevad aeglasemalt. Lõika porru pikuti pooleks, pese hoolega ning lõika seejärel viiludeks.

Kuumuta potis või või õli, lisa aedviljad ning hauta tasasel tulel klaasjaks. (Nopi mõned kenamad kapsaõisikud kaunistuseks kõrvale.)

Lisa supipotti vesi ja aedviljapuljongikontsentraat ning keeda, kuni kapsad on pehmed.

Püreesta sauseguriga, lisa supile toor- või sulatatud juust. Maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri kuumalt.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 03.01.2009 23:17

Sellele supile ainult ülivõrdes kiidusõnad.

Pille
postitatud 27.01.2016 21:35

Tullia foto ka:

Mimsil
postitatud 14.11.2009 13:58

Väga maitsev tuli, ainult et ma panin merevaiku terve 200 g karbi ära. Soovitan soojalt.

maarjakokkab
postitatud 15.10.2011 18:54

Üks parimaid püreesuppe kohe kindlasti! Talvel serveerisin suppi koos nami-namis olevate veritsipsidega - ülimaitsev kooslus, soovitan proovida :)

Maarja
postitatud 12.07.2012 21:40

Minu arust ka väga hea supp! Lisasin peenikesed ürtidega praetud kanafilee tükid, kuna rahvas nõudis liha. Maitsev!

m
postitatud 17.08.2013 22:57

superhea

Kaare
postitatud 27.01.2016 19:51

Arvasin, et mis seal ikka erilist ja arvestasin juba ette, et pean ise kõik ära sööma, aga nii maitsev supp oli, et isegi laps ei pirtsutanud :) <p>Peaasi, et kapsast üle ei keedaks, siis jääb värv ilus ja maitse parem.</p>

E
postitatud 05.09.2016 12:40

Kindlasti võiks antud kapsaid aurutada pehmeks, siis säilivad kõik vitamiinid paremini. Aga muidu, hea :)