400 g lillkapsast (nt Härmavili)
400 g brokolit e. spargelkapsast (nt Härmavili)
50 g porrut
1 sl õli
1 l vett
1 puljongikuubik või 1 sl puljongikontsentraati
100 g toorjuustu või 75 g sulatatud juustu
soola ja musta pipart
Pese kapsapead ja lõika õisikuteks. Lõika varreosad õisikutest veidi väiksemateks tükkideks, kuna need küpsevad aeglasemalt. Lõika porru pikuti pooleks, pese hoolega ning lõika seejärel viiludeks.
Kuumuta potis või või õli, lisa aedviljad ning hauta tasasel tulel klaasjaks. (Nopi mõned kenamad kapsaõisikud kaunistuseks kõrvale.)
Lisa supipotti vesi ja aedviljapuljongikontsentraat ning keeda, kuni kapsad on pehmed.
Püreesta sauseguriga, lisa supile toor- või sulatatud juust. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri kuumalt.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Sellele supile ainult ülivõrdes kiidusõnad.
Väga maitsev tuli, ainult et ma panin merevaiku terve 200 g karbi ära. Soovitan soojalt.
Üks parimaid püreesuppe kohe kindlasti! Talvel serveerisin suppi koos nami-namis olevate veritsipsidega - ülimaitsev kooslus, soovitan proovida :)
Minu arust ka väga hea supp! Lisasin peenikesed ürtidega praetud kanafilee tükid, kuna rahvas nõudis liha. Maitsev!
superhea
Arvasin, et mis seal ikka erilist ja arvestasin juba ette, et pean ise kõik ära sööma, aga nii maitsev supp oli, et isegi laps ei pirtsutanud :) <p>Peaasi, et kapsast üle ei keedaks, siis jääb värv ilus ja maitse parem.</p>
Kindlasti võiks antud kapsaid aurutada pehmeks, siis säilivad kõik vitamiinid paremini. Aga muidu, hea :)
Lill- ja spargelkapsasupp
Seda köögiviljapüreesuppi võib tummisemaks muuta nii toorjuustu kui ka sulatatud juustuga.
Kui Sul aias lill- ja spargelkapsast ei kasva, siis tuleb appi Härmavili :)