Põnev viis tortide kaunistamiseks - nt porgandikoogi kaunistamiseks. Ühest väikesest ananassist saan ma tavaliselt u 24 ananassilille.
NB! Aseta ananassililled tordile või kreemimuffinile vahetult enne serveerimist, siis ei "närtsi" need kreemi niiskuse mõjul ära.
Ananassilillede valmistamiseks on kõige sobivam veidi alaküps ananass. Koori ananass, siis uurista nn "silmad" välja terava noaga. Lõika ananass hästi õhukesteks viiludeks (köögimandoliin oleks siin abiks).
Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ühekordse kihina.
Küpseta 100kraadises ahjus umbes 1-2 tundi (aeg oleneb ananassiviilude paksusest), kuni ananassiviilud on pealt kuivanud.
Keera viilud ringi ning aseta õrnalt muffinivormi süvenditesse ja kuivata ahjus veel tunnike, kuni viilud on ka teiselt poolt kuivanud.
Tõsta metallrestile ning lase jahtuda.
Kasuta tortide ja kookide kaunistamiseks. Ananassililled säilivad õhukindlas karbis paar-kolm päeva.
Kui õnestub väga õhukesed viilud teha, siis kuivavad lilled paberilaadseks ja on üliõrnad. Kui jäävad paksemad viilud, siis minul näiteks mingil htekel muutusid uuesti niiskeks ja vajusid longu. Siis panin uuesti muffinivormi ja jälle ahju kuivama mõneks ajaks.
Ananassililled tordikaunistuseks
Põnev viis tortide kaunistamiseks - nt porgandikoogi kaunistamiseks. Ühest väikesest ananassist saan ma tavaliselt u 24 ananassilille. NB! Aseta ananassililled tordile või kreemimuffinile vahetult enne serveerimist, siis ei "närtsi" need kreemi niiskuse mõjul ära.