Mustjuurekotletid

Armastatud Briti koka Hugh Fearnley-Whittingstall retseptiidee on tore võimalus jändrikumate mustjuurte tarbimiseks. Serveeri näiteks krõbedaks praetud peekoni ja/või härjasilmaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g mustjuurt

1 sl võid

1 hakitud küüslauguküüs

0,5 tl tšillihelbeid või 1 väike hakitud punane tšilli

3 sl hakitud värsket peterselli või koriandrit

1 muna

1 sl nisujahu

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Pese mustjuured hoolega puhtaks, siis koori köögiviljakoorijaga ja riivi kohe jämeda riiviga. Kuumuta pannil või ja hauta riivitud mustjuurt kümmekond minutit tasasel tulel, kuni see on pehme.

(Kui Sa ei saa kohe mustjuurt riivida ja praadida, siis hoia kooritud mustjuurejuppe rohke sidrunimahlaga maitsestatud külmas vees. Happeline keskkond ei lase mustjuurel tumedaks värvuda).

Sega võis praetud riivitud mustjuur, hakitud küüslauk, tšilli, maitseroheline, muna ja jahu kausis omavahel. Maitsesta julgelt soola-pipraga.

Vormi segust väikesed pätsikesed ning prae need oliiviõlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks.

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR