Vaarikamoos vanilje või kaneeliga

Vaarikamoosi saab põnevamaks vanilli või kaneeli lisamisega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg vaarikaid

2 vanillikauna või kaneelikoort

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Laota puhastatud vaarikad, poolitatud vanillikaunad või kaneelikoored ja moosisuhkur kihiti potti. Kuumuta nõrgal tulel aeglaselt keemiseni, potti aeg-ajalt raputades. Lase moosil tasakesi podiseda 5-10 minutit.

Koori pinnale kerkinud vaht, eemalda vanillikaunad/kaneelikoor. 

Kalla moos steriliseeritud purkidesse ning sulge purgid õhukindlalt. Jahuta kiiresti ning vii purgid sahvrisse, keldrisse või külmkappi.

NB! Lisaks vanillile ja kaneelile sobib moosi maitsestamiseks ka nelk, kardemon ja muskaatpähkel.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.07.2016 14:37

Tegin vanilliga, väga maitsev!